Rissan Slaghek hoopt dat Ring Pass heren 1 zich weer vroeg in het seizoen handhaaft.
Rissan Slaghek hoopt dat Ring Pass heren 1 zich weer vroeg in het seizoen handhaaft. Foto:

Ring Pass heren gaan nieuw hoofdstuk in, dat hopelijk weer met een achtste plek eindigt

DELFT – De hoofdmacht van Ring Pass is een jonge groep met veel spelers uit eigen gelederen. Zoals Rissan Slaghek, die met zijn 26 jaar komend seizoen één van de ouderen is.

De achterhoedespeler speelt al zijn hele leven voor Ring Pass, waarvan de laatste vijf seizoenen in het eerste. Dat kwam afgelopen seizoen uit op het één na hoogste hockeyniveau: de overgangsklasse. "Dat is dus de Jupiler League van het hockey", zegt Rissan. "Als ik dat zeg, snappen mensen het altijd wel." Twee jaar terug leverde zijn ploeg een topprestatie door zich als promovendus meteen en zonder problemen te handhaven. Ze eindigden als achtste. Dat kunstje herhaalden ze vorig seizoen, met eenzelfde klassering als beloning voor een mooi seizoen. "We wilden vorig jaar mooi en aanvallend hockey spelen, zonder angst. We wilden het de topploegen lastig maken." En al die doelen slaagden de mannen uitstekend in, blikt Slaghek tevreden terug. "We waren zelfs al voor de laatste speelronde veilig." Dat bereikten ze met bijna alleen maar jongens uit eigen gelederen. "Daar zijn we trots op."
Afgelopen zomer stopten enkele spelers, maar er kwamen weer nieuwe aanwinsten voor in de plaats. "Daarnaast hebben we nieuwe trainers en een nieuw management. We gaan dus echt een nieuw hoofdstuk in. Best spannend, ja, maar het prikkelt ook wel weer. Ik vind het wel leuk om nu weer zo'n frisse start te gaan maken." Twee weken geleden stonden ze allemaal voor het eerst op het trainingsveld. "M'n eerste indruk is wel dat het een onwijs jonge en mooie groep is, met veel jonge en talentvolle spelers die erop zijn gebrand te gaan presteren." Doel is wederom handhaven, en wel met mooi hockey. "Dat zou al een hele mooie prestatie zijn, zeker met zo'n jonge ploeg."
Voor Rissan Slaghek verandert wel het één en ander. Behoorde hij enkele seizoenen geleden nog tot die jonge en gretige aanstormende talenten, inmiddels is hij één van de ouderen. Daarmee wordt ook zijn rol binnen de ploeg wat anders. "Ik wil ze komend seizoen daarom nog wat meer op sleeptouw nemen en iets meer een voortrekkersrol pakken. Zowel binnen de lijnen als er buiten. Want als je voor elkaar door het vuur wilt gaan; dan pak je punten. "
-Wanneer is het seizoen geslaagd?
"Als we ons handhaven en hoe eerder hoe beter. Het linker rijtje zou helemáál fantastisch zijn, maar met wederom een achtste plek zou ik helemaal tevreden zijn."