Charles van Harling (rechts) gaat ver om de Delft op Zondag-miniconcerten te promoten. Benieuwd of hij dit potje handje drukken heeft gewonnen? Vraag het 'm zelf, op 4 september. (foto: Foto DP)
Charles van Harling (rechts) gaat ver om de Delft op Zondag-miniconcerten te promoten. Benieuwd of hij dit potje handje drukken heeft gewonnen? Vraag het 'm zelf, op 4 september. (foto: Foto DP) Foto: Foto DP

Delft op Zondag-miniconcerten gaan ook in vierde jaar veel vertier bieden

DELFT – In het Hampshire Hotel Delft Centre begint zondag 4 september een nieuwe reeks Delft op Zondag-miniconcerten. Tegelijkertijd gaat dit muzikale initiatief haar vierde jaar in.

Het zal lezers van Delft op Zondag niet zijn ontgaan dat afgelopen drie jaar talloze Delft op Zondag-miniconcerten de revue passeerden. Dit unieke concept omvat unieke samenwerking. Organisator Charles van Harling offert bloed, zweet, tranen, mailtjes en telefoontjes op om bands en artiesten te strikken, het Hampshire Hotel Delft Centre stelt de ruimte beschikbaar en Delft op Zondag zorgt voor de promotie. En zo kon het gebeuren dat vele honderden muziekliefhebbers gratis genoten van muziek van tientallen muzikanten. Door de grote variatie aan muziek en de bijzondere combinaties, bleven de Delft op Zondag-miniconcerten boeien.

Bijzondere combinaties
Afgelopen tijd werden regelmatig bijzondere combinaties gemaakt. "Zo trad de band Batcrab hier op met Polle Eduard. Dit jaar nog deden ze dat met Kor van Velzen", vertelt Charles van Harling. Een ander hoogtepunt uit de eerste helft van dit jaar was het optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Kyle Woolard. "Die was toevallig in het Delftse hotel op bezoek en wilde ook wel even spelen. Mooi hoe zoiets kan lopen. Maar daarmee gingen de miniconcerten voor het eerst echt internationaal."
Het was in de nazomer van 2013 dat June Noah het spits mocht afbijten voor het allereerste Delft op Zondag-miniconcert. Zondag 4 september gaat dit initiatief dus het vierde jaar in. "We hadden toen in 2013 nooit verwacht dat het zo zou gaan lopen", vervolgt Van Harling. Het vierde jaar wordt ingeluid door Seed of Ayawaska, een experimenteel psychedelisch rock-trio uit Den Haag. "Zij wonnen dit jaar de Talent Event", weet de organisator. "Ze spelen fantastisch." Later die middag komt Wood'n Goldfish, een singer/songwriter-band die de inspiratie vooral haalt uit de blues, country en folk. Ze noemen zichzelf een 'ambitieus drietal dat met veel passie en liefde de muziek bedrijft'. "En beter kunnen we ook de Delft op Zondag-miniconcerten niet beschrijven", zegt Van Harling. "Ook wij proberen elke eerste zondag van de maand met veel passie en liefde muziek te bedrijven."
Komende tijd zullen meerdere deelnemers van de Grote Prijs van Nederland tijdens de miniconcerten komen optreden. Daarnaast blijft Van Harling talentenjacht op tv, zoals Idols, weer op de voet volgen. "Verder hou ik ook op Youtube in de gaten welke ontwikkelingen er dit moment spelen in de muziekwereld. Want ook via deze website worden soms fantastische artiesten ontdekt." Een artiest die lange tijd geleden al is ontdekt, maar die op de eerste zondag van december naar Delft komt, is Johnny Rosenberg, van de bekende muzikale zigeunerfamilie. "Ik kijk naar dit optreden enorm uit", zegt Van Harling. "De vorige keer dat hij tijdens een miniconcert optrad stroomde het hier helemaal vol."
Kom op de eerste zondagmiddag van de maand gerust eens langs in het Hampshire Hotel Delft Centre, om in een ontspannen setting op muzikale wijze het weekend uit te luiden. De toegang is altijd gratis.