Afbeelding
Foto:

Delftse uitvinding
voorkomt blessures in Rio

DELFT - De Delftse startup EXO-L helpt in Rio een aantal sporters om optimaal te presteren. Zij gebruiken de speciale brace van EXO-L, die zwikkende enkels moet voorkomen.

Bij het Duitse dames hockeyteam speelt Julia Müller met de EXO-L Enkelband en bij België Sebastien Dockier.
Oprichter Marcel Fleuren is blij met de doorbraak op het wereldtoneel. "Hiervoor hebben we het de afgelopen jaren gedaan", reageert Fleuren. "Het product is klaar om wereldwijd gebruikt te worden."
Elk jaar lijden miljoenen mensen wereldwijd aan de gevolgen van een verzwikte enkel: een probleem dat iedereen kan overkomen tijdens het sporten. Atleten die jaren hebben getraind om hun droom waar te maken, kunnen door een simpele verzwikking hun overwinning aan zich voorbij zien gaan. Met de EXO-L Enkelband kun je vrij en explosief bewegen zonder zorgen. Vergelijkbaar met de veiligheidsriem in een auto, komt een externe enkelband alleen op spanning te staan bij gevaar. De enkelband biedt op die manier een gevoel van vrijheid én effectieve bescherming tegen verzwikken van de enkel. De EXO-L is geen reguliere brace en geen tape, maar een externe enkelband die slim gebruik maakt van de anatomie en de natuurlijke beweging van de enkel. Het comfort wordt behaald door de 3D-scan en 3D-print technologie, waardoor het product een perfect passend verlengstuk van het lichaam is. De EXO-L Enkelband is voor 295 euro verkrijgbaar via www.exo-l.com en wordt compleet op maat gemaakt.