Watersporters zien dit hoofdbord in de slaapkamer wel zitten.
Watersporters zien dit hoofdbord in de slaapkamer wel zitten. Foto:

Creatief in de slaapkamer: maak zelf je palletbed en hoofdbord

DELFT - Je eigen, unieke en zelf gemaakte bed…wie wil dat nou niet? Neem bijvoorbeeld een bed, dat is gemaakt van pallets. En een hoofdbord voor je bed kun je kopen, maar je kunt er ook zelf één maken.

Het slapen op een palletbed geeft je een gevoel van ruimte en vrijheid. Doordat je gebruik maakt van natuurlijke materialen creëer je al snel een mix van rust en nonchalance in je slaapkamer. Naast deze bijzondere uitstraling heeft het palletbed nog meer voordelen. Zo geeft het je slaapkamer een ruimtelijk effect, doordat het bedframe laag is neemt het bed weinig ruimte in. Ook handig voor als je een slaapvide hebt, waar schuine wanden de ruimte beperken. Een palletbed is verder een creatieve oplossing voor je misschien 'iets minder gevulde' portemonnee. De aanschafprijs voor de pallets ligt niet hoog en je hebt zowel het frame als lattenbodem meteen gekocht. Let op: bij het aanschaffen van de pallets moet je letten op de afmetingen van de pallets. Zorg dat ze dezelfde afmetingen hebben en dat het hout in goede staat is. Met behulp van accessoires en een pot verf kun je je eigen palletbed persoonlijker maken. Tussen de pallets zou je ook nog verlichting kunnen aanbrengen. Een andere optie is om een hoofdeinde aan te brengen, zo lijkt je bed meer op een standaard bedframe.
Hoofdbord
Een hoofdbord bij je bed fungeert ook als scheidingswand. Zo creëer je een intiemere sfeer. Achter de scheidingswand kun je de ruimte weer een andere functie geven. Je kunt de ruimte bijvoorbeeld gebruiken als kledingkast. Door vakken te maken aan de zijkant van het hoofdbord heb je ook nog eens extra opbergruimte. Een hoofdbord gemaakt van stof geeft een knus karakter aan de kamer; met een hoofdbord van steigerhout creëer je een landelijke sfeer; en wat te denken van een hoofdbord in de vorm van een wand- of vloerkleed? Met washi tape kun je op de muur een silhouet maken van een hoofdbord. Hierbij kun je zelf een vorm verzinnen. Met behang kun je ook een hoofdbord creëren, door alleen het stuk achter het bed te beplakken met behang, of een houten plaat. Daarnaast kunnen oude deuren, oude boeken of zelfs oude peddels heel goed functioneren als nieuw hoofdbord. (Bron: Woontrendz.nl)