Bijna alle manieren van betalen zijn mogelijk bij Wasstraat De Walvis.
Bijna alle manieren van betalen zijn mogelijk bij Wasstraat De Walvis. Foto: Jesper Neeleman

Wacht nooit te lang met bezoek aan Wasstraat De Walvis

Wasstraat De Walvis zit alweer sinds 2002 aan de Martinus Nijhofflaan. Rondom de wasstraat wordt tegenwoordig flink gesloopt, verbouwd en gebouwd. "We zijn daardoor misschien minder goed zichtbaar, maar gelukkig goed bereikbaar", zegt Johan Mangert.

Delft telt meerdere wasstraten. De Walvis is echter de enige wasstraat die zich onderscheidt door de voorwas van elke wasbeurt met de hand te doen. Zo weet de autobezitter dat ook de lastigere plekjes, zoals de nummerplaat, uiteindelijk schoon de wasstraat verlaten.
Voor de kosten hoeven automobilisten het niet te laten. Deze variƫren van 7 euro 50 voor de voordeligste wasbeurt, voor 19 euro 50 voor een uitgebreid pakket. Voor wie nog minder kwijt wil zijn aan een schone auto, plaatst De Walvis regelmatig kortingscoupons in onder meer de krant Delft op Zondag. Menigeen maakte hier al dankbaar gebruik van.
"Verder werken we met waspassen", vervolgt Johan. Hier kunnen klanten een bepaald bedrag opzetten en dit later gebruiken om de wagen voor te laten wassen. "Komende tijd hebben we bovendien een mooi actie. Wie een waspas aanschaft en er 50 euro opzet, krijgt van ons een tegoed van 75 euro."
Wagens krijgen van alles te verduren. Van hars uit bomen tot stof van bouwwerkzaamheden - een dodelijk combinatie - en van vogelpoep tot opspattend modder of pekel. In alle gevallen is het aan te raden je wagen tijdig te wassen, benadrukt Johan. "Wacht je te lang, dan beschadigt je lak en ben je nog veel verder van huis."
Meer weten? Kom gerust naar Wasstraat De Walvis aan de Martinus Nijhofflaan 70, of kijk op de website www.wasstraatdewalvis.nl.