De Delftse boot werd warm onthaald bij de Kolk, en terecht. Het Delftse publiek kon tevreden toezien hoe Delft weer van de partij was - en met een fraaie boot. (foto: Koos Bommelé)
De Delftse boot werd warm onthaald bij de Kolk, en terecht. Het Delftse publiek kon tevreden toezien hoe Delft weer van de partij was - en met een fraaie boot. (foto: Koos Bommelé) Foto: Koos Bommelé

Delft tijdens Varend Corso weer terug van weggeweest

DELFT – Het Varend Corso trok vorige week zondag weer door Delft. Inclusief een echte Delftse boot.

Het Varend Corso trok over drie dagen een recordaantal bezoekers van 550.000. Vele duizenden daarvan waren in Delft te vinden. Aan de Buitenwatersloot was het ouderwets feest. 'De Sloot' moest de varende en bonte stoet van boten helaas vijf jaar lang missen, vanwege werkzaamheden in de Spoorzone. Zondag keerde het corso echter terug. En wederom wachtte de vele deelnemers hier een bijzonder warm welkom.
De Delftse boot, met als thema 'Beelden Verbinden', mocht er zijn. Dankzij vele Delftse (horeca)ondernemers en de Taptoe Delft was Delft weer vertegenwoordigd met een fraaie boot, wat menig Delftenaar tot tevredenheid stemde. Want de grootste Varend Corso-gemeente mag tijdens zo'n evenement toch eigenlijk niet ontbreken met een fatsoenlijke boot.
De Delftse initiatiefnemers hoopten vooraf op een prijsje, maar dat zat er helaas niet in. De Schipluidense boot viel wèl in de prijzen. Deze dorpskern uit Midden-Delfland won met hun boot 'Perfectie in Reflectie' de Figuratieprijs, voor de figuranten die zich drie dagen lang onvermoeibaar van hun beste kant lieten zien.
Het Varend Corso was in vele opzichten geslaagd. Delft deed weer mee, de Buitenwatersloot is terug en het weer was uitstekend. Al die feestvreugde ging helaas gepaard met één smetje, want waar was die extra Varend Corso-editie van Delft op Zondag, die tijdens het evenement verspreid zou worden? Die bereikte Delft helaas in een te laat stadium. Daarover meer op pagina 2 van deze krant.
Wilt u 'm alsnog lezen? De krant kan gratis worden afgehaald op het kantoor van RODI Media zh aan de Energieweg 3 en is daarnaast in digitale vorm te vinden op www.delftopzondag.nl. Hier zijn tevens nog veel meer foto's te vinden van het Varend Corso in Delft.