De eerste trein passeerde Station Delft in 1847. In het jaar 1885 werd dit stationsgebouw geopend. Nu staat het te koop.
De eerste trein passeerde Station Delft in 1847. In het jaar 1885 werd dit stationsgebouw geopend. Nu staat het te koop. Foto:

Te koop: het oude station

DELFT – Menig Delftenaar ging er op reis of kwam er weer aan, na een lange of korte reis: Station Delft. Het deed vanaf 1885 trouw dienst. Tegenwoordig hebben we echter een gloednieuw en modern station.

Het oude is daarmee overbodig geworden en staat nu te koop. NS Vastgoed B.V. zoekt momenteel een nieuwe eigenaar voor het in neo-renaissance architectuur gebouwde rijksmonument 'Stationsgebouw Delft'.
In het nieuwe bestemmingsplan heeft het gebouw de bestemming 'Gemengd 2' gekregen, lezen we in de verkoopbrochure. Dat betekent dat de volgende functies zijn toegestaan: wonen, een hotel, horeca, cultuur en ontspanning, een maatschappelijke invulling of een kantoorlocatie. 'Met een perfecte bereikbaarheid en de geplande ontwikkelingen in De Spoorzone, biedt het gebouw volop kansen voor een nieuwe invulling', lezen we verderop.

Openbare inschrijving
De verkoop van dit unieke en karakteristieke rijksmonument zal plaatsvinden door middel van openbare inschrijving. Ten behoeve van de verkoop heeft BOEi, een non-profitorganisatie die zich bezig houdt met de herbestemming van cultureel erfgoed, een digitale dataroom ingericht waar aanvullende informatie is in te zien. Bij BOEi kan een inlogcode worden opgevraagd voor toegang tot deze digitale dataroom.