Afbeelding
Foto: Alphons de Wit

Bij nacht en ontij

Heeft u ook zo genoten van het Varend Corso afgelopen zondag? Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om een boot gefinancierd te krijgen, maar het eindresultaat van het arrangement van Pauline bloembinders en Michel van Namen mag er zijn. Ook de inspanningen van de hoffotograaf en de medewerking van Bezo Zonwering uit Pijnacker, die ervoor gezorgd hebben dat er prachtige gevels op de zijkanten van de boot stonden wil ik niet onvermeld laten. Daarnaast was de 'nieuwe' oude route een groot succes en heeft de Buitenwatersloot kosten nog moeite gespaard om het corso welkom te heten. Hopelijk zien meer ondernemers het nut van deze boot in en kost het volgend jaar minder moeite om er iets moois van te maken. De stoeltjes die 's morgens vroeg al langs de route stonden deden me denken aan de handdoeken waarmee mensen op vakantie hun strandstoel veilig stellen. Mooi toch!
Ook Westerpop op de nieuwe locatie was een groot succes. Qua nostalgische gevoelens waren de gymvelden van het Stanislascollege natuurlijk wel anders dan de vorige locatie, maar de faciliteiten waren beter. Ook het weer zat eindelijk eens mee, waar Tom Wagemans met zijn keramiekmarkt ook optimaal van profiteerde. Ook hier was een recordaantal bezoekers.
Datzelfde gold voor het Delft Chamber Music Festival. Bij Delftenaren lijkt het niet helemaal bekend te zijn, maar het trekt muziekliefhebbers van over de hele wereld. Dat is ontzettend goed voor onze stad, die in de zomermaanden sowieso op grote belangstelling van toeristen kan rekenen.
Ook voor de Delftenaar blijft er genoeg te beleven. Ondanks het geval dat het qua grote evenementen stilte voor de storm is, is er genoeg te doen. Zo blijft het Doelenplein ontzettend charmant, is er op vrijdagavond op de Beestenmarkt een dj en zorgen Het Konings Huys en Het Gulden ABC op vrijdagavond voor live-muziek. Helaas mag dat maar tot 22.00 uur duren. Verder verdienen de winkeliers, die er onder meer met het Blue Sunday-concept voor zorgen dat bijna elke zondag een koopzondag is, in mijn ogen een pluim.
Dan was er afgelopen weekend ook nog Crazy Piano's wat erg leuk was. Het enige minpuntje was dat de locatie, het stuk tussen de Oude Kerk en het Prinsenhof wat krapjes was.
Ook de komende weken staat er weer genoeg te gebeuren. Het begint met de OWee op 21 augustus, het weekend erna wordt het Jazzfestival weer groots aangepakt, kijk maar op www.jazzfestivaldelft.nl en op de 28e vindt de eerste Swim to Fight Cancer plaats. Ten slotte wilde ik nog even wijzen op de Open Monumentendag en Taptoe Delft in het weekend van 9 en 10 september. De kaartverkoop is al begonnen, dus zorg dat je erbij bent!