Wat een enthousiasme de nieuwe KIA Niro niet teweeg brengt bij directeur Marien van Leeuwen. Kom hem ook uit proberen. (foto's: Martijn Linthorst)
Wat een enthousiasme de nieuwe KIA Niro niet teweeg brengt bij directeur Marien van Leeuwen. Kom hem ook uit proberen. (foto's: Martijn Linthorst) Foto: Martijn Linthorst

De KIA Niro: het beste van twee werelden

DELFT – In de showroom bij KIA Van Leeuwen Delft staat sinds kort het nieuwste Zuid-Koreaanse model. De eerste hybride crossover van KIA heeft de naam Niro en biedt het beste van twee werelden. Door de rijbeleving en het uiterlijk doet de auto meer denken aan een sportieve hatchback dan aan een hybride.

"De auto staat iets hoger dan een normale crossover", vertelt directeur Marien van Leeuwen van KIA Van Leeuwen Delft. "Nee, zo ziet hij er niet uit, als een hybride, je zou eerder zeggen een on-hybride design. Maar in elk geval worden sterke prestaties, zuinigheid en ruimte gecombineerd."
Het moderne design is strak en stijlvol, zonder concessies. Kenmerkend zijn onder andere de tiger nose grille, aangevuld met een grote luchtinlaat en chromen details onder aan de bumper. Verder springt de Niro in het oog door sportieve lijnen en achter ook uitdagende design-looks. Waarin LED-achterlichten en heerlijke curves het kenmerkendst zijn. "Het interieur is één en al comfort: hoe je weg zakt in je lederen stoel, die uiteraard je zitpositie onthoudt", bespiegelt Van Leeuwen.
De royale afmetingen van het interieur bieden de bestuurder en zijn passagiers meer dan genoeg ruimte om te genieten, terwijl de bagage probleemloos in de flinke kofferbak past. "Met de 60:40 neerklapbare achterbank, hoef je je nooit af te vragen of alles wel mee kan", wil Van Leeuwen nog maar even melden. Ten slotte heeft de KIA Niro nog een hele serie geavanceerde actieve veiligheidsfeatures. Van automatische noodremassistentie tot adaptieve cruise control. "Maar het milieuvriendelijk principe blijft naast dit alles natuurlijk overeind", zegt Van Leeuwen. "Een benzinemotor die ondersteunt kan worden door een elektrische motor. Altijd met automaat. Voldoet perfect aan alle emissie-regels. Deze goede auto valt net tussen bepaalde klassen en zal daarmee een blikvanger op de weg zijn. In prijsklasse uitgedrukt ergens tussen de 25.000 en 30.000 euro."

KIA Van Leeuwen Delft
Schieweg 53
2627 AT Delft
(015) 256 08 79
www.kia-delft.nl