Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

DELFT – Zes jaar geleden is Kim van de Sande op zichzelf gaan wonen. Ze koos voor een leuke maisonnette in de woonbuurt waar ze is opgegroeid. In de Buitenhof woonde ze als kind twee straten verder, namelijk in de De Gaullelaan. "We verhuisden later naar Tanthof, maar toen ik op mezelf ging wonen, wilde ik graag weer naar deze buurt terug", zegt ze.

De tweekamer maisonnette bevindt zich in een lang gerekt complex, dicht bij een buurtwinkelcentrum. Op de grasveldjes voor het gebouw zijn diverse speeltuintjes.
Na het binnen gaan van het complex, brengt een lift je naar de derde etage. Daar valt de voordeur van Kims woning direct in je blikveld. "Ja, zoals gebruikelijk is bij maisonnettes, is de woonkamer boven", vertelt ze. "De gang waarin je staat bij binnenkomst, die leidt naar de slaapkamer en de badkamer."

Houten trap
Een mooie houten, open trap leidt je vanaf hier naar de bovenetage. Uitkomend midden in de woonkamer, waarbij de balustrade van vier zijden een soort box vormt. Die overigens totaal niet misstaat in de rest van het interieur.
Niet meteen toen ze er ging wonen, maar in de loop der jaren is er best wat geklust in huis.
"De mooie laminaatvloer lag er al", zegt ze. "In alle ruimtes een mooie houtkleur, alleen in de slaapkamer is het laminaat wit. Maar goed, de keuken is op een gegeven moment helemaal veranderd, het verfwerk in de woning is netjes gedaan."
Leuk uitzicht
Je hebt in je eentje leefruimte genoeg. Het is een lekker grote woonkamer, met een leuk uitzicht. In het zitgedeelte bieden drie ramen een prachtig zicht op groene bomen en de grasveldjes met speeltoestellen. "Ja, het is leuk om naar buiten te kijken, er is altijd wel wat te zien", zegt ze. "Hier in het complex wonen veel jonge gezinnen met kinderen."

Open keuken
Aan de voorzijde van de woonkamer is de open keuken. De keuken is in een hoekopstelling geplaatst, heeft veel kastruimte en de nodige inbouwapparatuur. Te weten een vierpits gaskookplaat met een afzuigkap, een vaatwasmachine, een combi-oven en een losse koel-vriescombinatie. De woonkamer is tezamen met de keuken ongeveer 46 vierkante meter. "Achter de keuken is nog een bijkeuken, waar vanuit je ook in het trappenhuis kunt komen, een soort nooduitgang dus."

Handige vaste kasten
De onderste woonlaag heeft een slaapkamer van 4.52 bij 2.88 meter, met drie ramen. Daarnaast is er een badkamer met een ligbad, inclusief spatscherm, een hangend closet, een wastafel en de wasmachineaansluiting. "Op diverse plaatsen in de woning zijn er handige vaste kasten", zegt ze.
De hele woning is voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing. Beschikking over een fietsenberging vóór het complex.

Gunstige ligging
Gunstige ligging ten opzichte van de TU en de uitvalswegen A4, A12 en A13 en diverse openbaar vervoerverbindingen. Het centrum van Delft ligt binnen tien minuten. "Zelf ben ik nu toe aan een benedenwoning met een tuintje", zegt ze. "Hopelijk vind ik in de Buitenhof iets en anders wordt het Tanthof."

De actieve VvE vraagt een maandelijkse bijdrage van 122,07 euro (exclusief 45,38 euro voorschot stookkosten, gas en warm water).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding