Het meerkoetennest plus jongen in betere tijden, toen het nest er nog was.
Het meerkoetennest plus jongen in betere tijden, toen het nest er nog was.

Het mysterie van het meerkoetennest

DELFT – De aanhouder wint, moet het motto zijn van vader en moeder meerkoet. Hun nestje in de gracht van de Geerweg is de afgelopen drie maanden al zes of zeven keer verdwenen. Even vaak bouwden ze het weer op.

De meerkoeten kunnen we inmiddels ervaren en bedreven nestbouwers noemen. Uitstekend op de hoogte ook van waar ze de beste bouwmaterialen kunnen vinden. Een groepje bezorgde buurtbewoners kan daar allerminst om lachen. Ze willen niet met hun namen in de krant, maar zouden graag willen weten hoe het toch kan dat de twee meerkoeten al de hele zomer druk onophoudelijk en noodgedwongen steeds een nieuw nest moeten maken.
"Elke keer als ze het hebben opgebouwd, is het binnen één of twee dagen alweer weg of vernield", vertelt een binnenstadbewoonster. "Hun jongen kunnen echter nog niet zonder nest, dus bouwen de dappere meerkoeten steeds weer een nieuw. Alleen doen ze dat helaas steeds op dezelfde plek. Afgelopen zondag was het nest wederom vernield en dinsdag is het weer, ik schat voor de zevende keer, opnieuw opgebouwd. Maar helaas, een dag later was het alweer verdwenen." Dit gebeurt volgens altijd 's avonds laat. Wie meer weet of tips heeft, kan deze mailen naar e-mailadres eduard.opperman@dierenbescherming.nl."