Mike is in de werkplaats van Idenburg Car Solutions bezig met het afplakken van de Kever.
Mike is in de werkplaats van Idenburg Car Solutions bezig met het afplakken van de Kever. Foto:

Oude kever krijgt nieuwe plek in bijzondere beeldentuin

Pal langs de rijksweg A13 is afgelopen dinsdag een wel heel bijzonder project gelanceerd. Hier is een oude Volkswagen Kever met de neus omhoog in het gras gezet. Planten zullen via de wagen een weg omhoog gaan klimmen en het geheel nog opvallender maken.

Het kunstwerk is bedacht door de Indonesische kunstenaar Eddi Prabandono. Het is nu een onderdeel van een serie van vijf nieuwe kunstwerken die te zien zijn in de omvangrijke beeldentuin van Art Centre Delft aan de Rotterdamseweg 205. Dit Delftse kunstlandschapspark was op de hoogte van de veelzijdigheid van Idenburg Car Solutions. Dus werd dit autobedrijf aan de Schieweg benaderd en gevraagd mee te doen. "Wij hebben de kever besteld, de verschillende onderdelen in elkaar gemonteerd, geschuurd en mintgroen gespoten", vertelt Erik Idenburg.
Toen die klus geklaard was, kon de oldtimer naar z'n toekomstige parkeerplek worden gebracht. Daar werd de wagen met de achterkant in de weidegrond geplaatst, met de neus richting de hemel. Vervolgens werden nog enkele bijzondere vormen aan het voertuig bevestigd. Planten en de natuur moeten de rest van het werk doen door het geheel dicht te laten groeien.
Idenburg Car Solutions vond het mooi om aan deze bijzondere missie mee te mogen werken. "Ook dit toont aan dat 'Car Solutions' een erg breed begrip is", zegt Martin Idenburg. "En dat we graag samenwerkingen aangaan, zoals we dat ook doen met bedrijven als Samsung, Makro Delft en RODI Media zh.
De beeldentuin van Art Centre Delft is gratis toegankelijk. Meer weten over de vele mogelijkheden van Idenburg Car Solutions? Kijk dan op www.idenburgcarsolutions.nl.