Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

DELFT – Mehrdad en Leyla Sanati komen oorspronkelijk uit Iran, maar zijn respectievelijk al 29 en 23 jaar in Nederland. Ze hebben een dochter van veertien, die komend schooljaar naar de speciale dans-havo van het Thorbecke Lyceum in Rotterdam gaat. In die stad hebben haar ouders onder meer daarom een ééngezinswoning met een tuin gekocht.

Hun comfortabele flat in de wijk Voorhof verlaten ze na vier leuke jaren. Eerder woonden Mehrdad en Leyla in Nijmegen, maar ze zijn in 2008 naar Delft verhuisd. Dit was om dichter bij de ouders van Leyla te wonen. Vier jaar na hun komst naar de Prinsenstad, betrokken ze uiteindelijk deze flat, die het gezin meer dan genoeg ruimte bood. "Nu verhuizen we toch weer naar Rotterdam, waar we een mooi plekje gevonden hebben", zegt Mehrdad. "We hebben eigenlijk altijd al een huis met een tuin gewild. We hebben ook wel in Delft rond gekeken, maar ook Leyla's nieuwe werk heeft ons naar Rotterdam gebracht."
Toen Mehrdad en Leyla vier jaar geleden deze woning betrokken, hebben ze er meteen het één en ander aan veranderd. Ten eerste is er een nieuwe keuken geplaatst, de badkamer is vernieuwd en vergroot. "Door een gangetje bij de badkamer te trekken, is die ruimte een stuk groter geworden", geeft Leyla aan. "In de woonkamer hebben we onder meer mooie brede deur- en plafondlijsten gemaakt, de laatste met inbouwspots. Op de grond ligt een mooie laminaatvloer."
Het allermooiste aan de flatwoning, dat noemen Mehrdad en Leyla wel het uitzicht. Aan beide kanten is dit namelijk formidabel. Aan de achterkant kun je uitkijken tot aan Schiedam en Vlaardingen. "Ja, en aan de voorkant is het uitzicht al even fraai", gaat Mehrdad verder. "Prachtig groen en je kunt er mooi de zon zien opkomen. Aan de achterzijde zie je hem prachtig ondergaan. Zo hoog wonen op de tiende verdieping, wij hebben het geweldig gevonden."
Van het achteruitzicht kan nog eens extra genoten worden vanwege de aanwezigheid van een groot balkon. Dit is wel 9 vierkante meter. "Helaas mag je er niet barbecueën, dat vindt de buurman niet zo leuk, maar wij gebruiken altijd een grillplaat. Wijntje er bij en dan kun je pas echt van het uitzicht genieten."
De woonkamer is 36 vierkante meter en biedt volgens de bewoners veel ruimtelijkheid. De kamer heeft grote raampartijen en een zijkamer met schuifdeuren. Via deze kamer kom je op het balkon. "Sommige mensen hebben hier de keuken gemaakt", zegt Mehrdad. "Dan heb je aan de voorkant een extra kamer."
Aan die voorzijde is er een moderne keuken van 2.24 bij 4.10 meter, voorzien van een ingebouwde koelkast, een vriezer, een elektrische oven, een keramische kookplaat, een afzuigkap en een losse vaatwasser. "Er is geen galerij, dus totaal geen inkijk in het voorste gedeelte", zegt Leyla. "In de flat wonen rustige mensen, we hebben echt nog nooit met iemand een woordenwisseling gehad."
In dit gedeelte van de woning zijn er nog een werkkamer, een slaapkamer en een ouderslaapkamer, allemaal van ruime afmetingen. De luxe en vergrote badkamer heeft een ligbad, een tweede toilet, een dubbele wastafel, een inloopdouche en hier is de opstelplaats voor de wasmachine. De eerste toiletruimte bevindt zich nabij de woonkamer. De ligging in deze rustige en groene wijk is zeer centraal, met het winkelcentrum, openbaar vervoer, uitvalswegen, het centrum van Delft en recreatiemogelijkheden allemaal dichtbij. De actieve VvE vraagt een maandelijkse bijdrage van 245,58 euro.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding