Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Silfhout

DELFT – Erick Webbe en Susan Pesman zijn zes jaar geleden gaan samenwonen in deze charmante woning in de oude binnenstad van Delft. Ze hebben dezelfde studie gedaan, Technische Natuurkunde aan de TU Delft.
|
Beiden woonden al in het centrum, aan het Rietveld en de Voorstraat. Uiteindelijk zijn ze precies daar tussen in terecht gekomen. Het is een leuk, voor autoverkeer doodlopend straatje. Als je in de woonkamer zit, heb je een schilderachtig uitzicht, met soms enkele passanten. "Deze locatie was een belangrijke reden om voor deze woning te kiezen", geeft Susan aan. "Maar ook de redelijk grote tuin, zulke forse tuinen zie je niet veel in het centrum."
De grootste klussen die Erick en Susan gedaan hebben, vormen het weg halen van een scheidingswandje tussen de woonkamer en de keuken, een tweede toilet plaatsen en daarnaast het nodige schilderwerk. "Het was nogal donker", zegt ze. "Wij hebben er juist een heel lichte woning van gemaakt. Overigens wel met behoud van oude details. Op de bovenverdieping zie je de oude houten balken bijvoorbeeld nog. De meeste van deze huizen zijn gerenoveerd en gemoderniseerd tijdens het project Blauwe Croon begin jaren negentig."
De scheidingswand stond normaal gesproken tussen de woonkamer en de keuken in. Die is nu open, dus je kunt makkelijk in contact staan met iedereen in de kamer. Vlak daar achter de openslaande deuren naar de redelijk onderhoudsvrij aangelegde tuin. "Daar kun je heel lang en op je gemak van de zon genieten", zegt Erick. "En omdat de tuin lekker groot is, kun je veel familie en vrienden uitnodigen."
De woning is verrassend breed en heeft een hoge glazen achterpui, helemaal voorzien van dubbel glas. In de achterpui zijn openslaande deuren naar de tuin. "Overigens hebben we in de tuin ook een achterom, dus je kunt makkelijk met je fiets in de tuin. Om die vervolgens in de berging te stallen."
De woonkamer is door de grote glazen achterpui opvallend licht. De afmetingen zijn 6.53/4.90 bij 5.57 meter. Makkelijk onder te verdelen in een zit- en eetgedeelte. De moderne open keuken is voorzien van een inductiekookplaat, een oven, een afzuigkap, een vaatwasser en een koelkast. "En ja, dan hebben we nog de bovenverdieping", zegt Erick. "Die gebruiken we in z'n geheel als onze slaapkamer en straks ook kraamkamer, want Susan verwacht op heel korte termijn een baby. De komst daarvan is ook de reden dat we gaan verhuizen. We verhuizen richting Harnaschpolder."
Via een open trap in de woonkamer is de bovenverdieping te bereiken. De slaapkamer is 4.55 bij 5.00 meter, met aangrenzend een badkamer. Behalve de originele houten balken, vallen ook de vele bergruimtes op. Achter allerlei deurtjes valt heel wat op te bergen. De naastgelegen badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafelmeubel met dubbele wastafel en de aansluiting voor de wasmachine en de droger. "Zelf hebben we hier een tweede toilet laten maken", zegt Susan. "Wel handig als je 's nachts nodig naar de wc moet."
De mogelijkheid bestaat om van deze grote slaapkamer twee kleinere kamers te maken. "Het uitzicht vinden we trouwens ook prachtig", zegt Erick. "Zowel vanuit de tuin als in de straat kun je de toren van de Oude Kerk zien."
De woning heeft Energielabel D. Het bruisende centrum en vooral de Choorstraat is binnen enkele minuten aan te lopen. Er is een losse parkeerplaats te koop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding