Jeroen van der Werf van de Sleutelspecialist aan de Verwersdijk 2. 'De Klis is een geweldig en uniek winkelgebied'.
Jeroen van der Werf van de Sleutelspecialist aan de Verwersdijk 2. 'De Klis is een geweldig en uniek winkelgebied'. Foto: Jesper Neeleman

De Sleutelspecialist Delft: voor sloten, sleutels en meer...

DELFT - De Sleutelspecialist Delft zit alweer negentien jaar aan de Verwerswijk 1. Hier biedt hij al even lang meer dan alleen nieuwe sleutels.

Eigenaar Jeroen van der Werf vindt het elke dag weer mooi om in het winkelgebied De Klis te mogen werken. "Dit stukje stad is toch niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Zuidpoort. De Klis is, vind ik, het gezelligste stukje van de binnenstad, met allerlei soorten winkel. Het gebied telt bovendien meerdere mooie grachten." Van der Werf vindt het prettig dat veel ondernemers elkaar kennen en goed met elkaar omgaan. "Het is hier een soort dorps hoekje in de stad. Wat ook fijn is, is dat er weinig leegstand is. Toen we hier bijna twintig jaar geleden net begonnen, zag je meer wisselingen."
Bij de Sleutelspecialist hoeven ze zich deze tijd van het jaar niet te vervelen, blijkt als we op bezoek komen. Veel Delftenaren en regiogenoten laten, voordat ze op vakantie gaan, nog even wat sleutels bijmaken voor de thuisblijvers. Sommigen kiezen er bovendien voor om voor vertrek toch nog even een extra slot op de deur te laten zetten. En ook hiervoor kan de Sleutelspecialist worden ingeschakeld. "We beveiligen woningen volgens de richtlijnen van het politiekeurmerk. Dat is een soort leidraad die, als je die volgt en met de juiste producten werkt, de kans op een inbraak met 90 procent verkleint." Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Vervolgens worden de kosten inzichtelijk gemaakt, waarna de Sleutelspecialist indien gewenst aan de slag gaat om de woning te beveiligen.
Maar de Sleutelspecialist doet en kan meer. Zo kunnen er ook in allerlei formaten en materialen naamplaatjes worden gemaakt. Bovendien zijn er kluisjes verkrijgbaar, zodat de waardevolle spullen zelfs bij een inbraak nog veilig zijn.
"We doen hier altijd alles om het de klant naar de zin te maken", noemt Van der Werf nog een reden om eens in de winkel langs te komen. "We zijn een wat kleiner bedrijf, heel erg servicegericht. Als klanten bijvoorbeeld met de auto komen, kunnen wij hen via hun kentekenen inloggen, zodat ze gewoon voor de deur kunnen parkeren." Meer weten? Kijk dan op de website www.sleutelspecialistdelft.nl.