Afbeelding
Foto:

Twee culturen smelten samen tijdens
de bruiloft van Bart en Justyna

Zo zit je met een telefoon in de hand te Tinderen, een jaar later zitten er trouwringen aan diezelfde handen. Dat overkwam Bart van Grootveld en Justyna Krosnicka.

Na een date bij Starbucks was het meteen goed raak. De twee lieten elkaar niet meer los en laten elkaar beslist niet meer gaan.
De 31-jarige Delftenaar Bart van Grootveld vroeg zijn Justyna eind vorig jaar ten huwelijk. Maar niet voordat hij haar vader traditioneel om haar hand had gevraagd. Hij zei ja. En Justyna ook. Ze wilde niets liever.
Zaterdag 18 juni zou het gaan gebeuren. Bij Knus, in de Delftse Hout. Justyna's familie was hiervoor overgekomen vanuit Polen. De familie van Bart hoefde minder ver te reizen voor deze mooie dag. De weersomstandigheden waren minder mooi. De regen daalde onophoudelijk over Delft neer. Totdat de ceremonie begon. Het werd weer droog. Op de wangen van menig familielid na.
Het 2-jarige bruidsmeisje Julie bracht, na een ja-woord in twee talen, de ringen. Wat volgde was een mooi feest, met een continu goed gevulde dansvloer.
Twee culturen smolten samen tot één. Polen aten bitterballen, Nederlanders dronken wodka. Op een lang en gelukkig leven. Proost! Of: Na zdrowie!