Afbeelding
Foto: Dennis van den Berg

Ellen Hogerwerf

- Wat ben je hier aan de Rotterdamseweg aan het doen?
"Ik neem samen met Chantal Achterberg (rechts op de foto) een boekje met gelukwensen in ontvangst tijdens de uitzwaaiborrel van onze roeivereniging Proteus-Eretes. We reizen binnenkort af naar Rio voor deelname aan de Olympische Spelen."

- Op welk roeionderdeel kom jij uit?
"Ik roei op positie 5 in de Vrouwen Acht, de tegenhanger van de Holland Acht waar een ander Proteuslid, Peter Wiersum, deel van uitmaakt als stuurman. Chantal roeit in de Vrouwen Dubbel Vier, dit boottype heeft geen stuur en heeft acht riemen voor vier roeisters."

- Wat vind je ervan, dat Proteus-Eretes voor jullie dit afscheidsfeestje op touw heeft gezet?
"We zijn er hartstikke blij mee. Niet alle verenigingen pakken zo uit voor hun leden, zelfs niet als ze naar de Olympische Spelen gaan. Het was daarnaast een aangename verrassing dat oud-roeier Niels van der Zwan, die in 1996 goud won met de Holland Acht op de Spelen van Atlanta, ons kwam toespreken. Hij had een paar aparte geschenken bij zich, waaronder een origineel T-shirt dat hij heeft gedragen op die Spelen. Dat mogen we van hem om beurten dragen, als een talisman. Ook adviseerde hij ons een flesje Schiewater mee te nemen en ter plaatse in de roeivijver te gieten."

- Hoe gaat het met de voorbereidingen?
"Ik ben net terug van een trainingskamp in Pusiano, Italiƫ. We bereiden ons met ons team intensief voor om straks een goed figuur te slaan op de Spelen."