Bas Kohlman en vader Hein overhandigen de cheque aan vertegenwoordigers van de Stichting DVA.
Bas Kohlman en vader Hein overhandigen de cheque aan vertegenwoordigers van de Stichting DVA. Foto: Jesper Neeleman

Rotary Club sluit Vermeerjaar alvast af

DELFT – Rotary Club Delft Vermeer heeft het Vermeerjaar afgelopen woensdag alvast feestelijk en nuttig afgesloten.

Een groep van 70 deelnemers verzamelde zich woensdag voor een literaire wandeling van ruim een uur met als thema 'gezicht op Delft van Vermeer'. De tocht diende als voorbode voor het 'Vermeer diner', een sponsoractiviteit in de Schaapskooi. Hier werd door lid Bas Kohlman een cheque van 5500 euro overhandigd aan Michelle Hoogland en Thomas van Ringen van de Stichting Delftse Vakantie Activiteiten (DVA), een organisatie die zich bezig houdt kinderen die niet op vakantie kunnen een geweldige dag te bezorgen. Met de cheque kunnen een kleine 800 dagen ingevuld worden. Bas en zijn vader Hein hadden het geld opgehaald door een barre tocht – de Carbage run – van Nederland naar Andorra te doen.

Veiling
De veiling van 'Het straatje van Vermeer' was een ander hoogtepunt. Dit kunstwerk is belangeloos gemaakt door Maarten Nielsen Gerlach en toont het straatje uitgevoerd in hedendaagse techniek. De opbrengst was maar liefst 1710 euro die geheel ten goede komt aan de kinderafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis.
Jolanda Verstegen, hoofd van de kinderafdeling, legde uit hoe belangrijk het is om voor kinderen een tijdelijk thuis te maken in de kille ziekenhuis atmosfeer. Het ontwerpbureau Fabrique heeft daarom enorme tekeningen gemaakt die de gangen sieren en de kinderen kunnen laten fantaseren.
Van de donatie van de Rotary Club zullen onder meer magnetische stickers gemaakt worden die kinderen in het ziekenhuis aan de tekeningen kunnen toevoegen.