Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door ZO Makelaars

DELFT – Sanne Hartelman is in 2012 in deze lichte parterrewoning in de Indische Buurt komen wonen. Niet veel later kreeg ze een verhouding met Galiek Mohabbat. Toen die steeds serieuzer werd, is Galiek bij Sanne komen wonen. "Door de vorige bewoners was de woning al helemaal gemoderniseerd", zegt Sanne

Het is nog een typisch jaren-dertig-woning, met onder meer een kenmerkende erker aan de voorzijde. Sanne heeft het nog wel helemaal naar eigen smaak geverfd en ingericht. "In de hal heb ik een lambrisering gemaakt", aldus de blonde bewoonster. "Zelf heb ik voor de finishing touch gezorgd. Daarnaast is de Vereniging Van Eigenaren samen met de bovenburen geactiveerd en hebben we de afgelopen twee jaren heel wat achterstallig gezamenlijk onderhoud weg kunnen werken."

Ideaal voor starters
De woning is ideaal voor starters. Sanne en Galiek zijn echter toe aan een volgende stap in hun leven. Ze hebben besloten in de richting van Rotterdam te gaan verhuizen, wat ook beter uit komt met hun werk. "Deze woning is trouwens wel heel comfortabel voor twee personen", geeft ze aan. "Door de vorige bewoners was de woonkamer namelijk al uitgebouwd met 5 vierkante meter."
De woonkamer is 3.15 bij 10.87 meter. Onderdeel hiervan is de open keuken aan de achterzijde. De keuken is voorzien van Siemens inbouwapparatuur, te weten een vaatwasser, een afzuigkap, een gasfornuis en een koel/vries-combinatie. "Het uiterlijk van de woonkamer is heel modern", zegt ze. "Het plafond is wat verlaagd en er zijn spots in aan gebracht. Het woongedeelte wordt van de keuken gescheiden met een modern barretje. Een sfeervol verlicht barretje, waar we met feestjes leuk gebruik van kunnen maken." Het huis zou ook bewoond kunnen worden door twee studenten door een tweede slaapkamer aan de voorzijde van de woonkamer te creëren. "Een scheidingswand is gemakkelijk geplaatst en dan houd je alsnog een ruime woonkeuken aan de achterzijde over."
Via openslaande deuren kom je in de achtertuin, die voorzien is van een berging en een achterom. Met de beide deuren open, licht de tuin dus mooi in het verlengde van de woonkamer. "In de berging is er plaats genoeg, mijn motor kan er zelfs staan", zegt Galiek en Sanne vervolgt: "Je kunt in de tuin heerlijk in de zon zitten."

Luxe badkamer
Relaxen kan ook in de badkamer, die bij de grote verbouwing heel modern is aangelegd. "Daar kun je heerlijk een bad nemen als je een lange werkdag hebt gehad", zegt ze. "Heerlijk relaxend!"
De luxe en moderne badkamer heeft een douche, een groot ligbad, een designradiator, een wastafel, ingebouwde speakers in het plafond en een televisie-aansluiting. Er is tevens toegang tot het balkon. "Een beetje opmerkelijk is de slaapkamer op de begane grond, terwijl de badkamer boven is", legt ze uit.
De slaapkamer is 5.00 bij 1.98 meter, heeft een grote vaste schuifdeurkast met een handige grote spiegel. Boven is verder nog de opstelplaats voor de wasmachine en een ruime berging boven het trapgat middels grote schuifdeuren. "In de straat is het een gezellige mix van studenten, ouderen en jonge gezinnen", vertelt ze. "Er zijn winkeltjes in de buurt en de uitvalswegen zijn snel te bereiken." Ook het sfeervolle stadscentrum is op loopafstand en de routes naar de TU Delft en de Delftse Hout kunnen gefietst worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding