Zo'n 150 Delftenaren kwamen naar de zomerbarbecue, waaronder Linda van der Windt en Vincent Quack (links).
Zo'n 150 Delftenaren kwamen naar de zomerbarbecue, waaronder Linda van der Windt en Vincent Quack (links). Foto: Jesper Neeleman

Belang van samenwerking staat centraal tijdens Zomerbarbecue Delft, parel in de Randstad

DELFT – In en bij de aula van de TU Delft kwam ondernemend Delft maandag bijeen voor de zomerbarbecue 'Delft, parel in de randstad'. Een event waarbij de barbecue een bijzaak was.

Het initiatief voor zo'n zomerse bijeenkomst werd vorig jaar genomen door de Stichting Centrum Management Delft (SCMD). "Je kunt het nu bijna zien als onderdeel van een drieluik van bijeenkomsten", legt centrummanager Tom de Weerdt van SCMD uit. "Je hebt in de winter de ondernemersbijeenkomsten Boerenkool met Bubbels en de Kracht van Delft." Enige verschil is dat de barbecue zich op een bredere groep richt. Dat bleek maandag wel. Van winkeliers tot politici en van horeca tot lieden uit culturele hoek; alle bloedgroepen waren vertegenwoordigd. En dat is mooi. "Want al die groepen kunnen elkaar versterken", benadrukt De Weerdt. Daar ging ook Museum Prinsenhof-directeur Patrick van Mil op in tijdens zijn toespraak. Hij liet resultaten zien van de tentoonstelling 'Vermeer komt thuis' en de samenwerkingen die hierdoor tot stand kwamen. "Uit zijn verhaal bleek wel dat samenwerken werkt. Het heeft sowieso tot veel internationale media-aandacht, enorm veel bezoekers en bekendheid van Delft geleid. Iedereen heeft merkbaar gevoeld dat de tentoonstelling een succes is geweest", stelt De Weerdt. Ook BOB-voorzitter David Lansen benadrukte het belang van samenwerking. De kernboodschap was dat 'we' in Delft op de goede weg zijn, maar er nog winst te behalen valt.
Daarvoor konden de eerste stappen worden gezet tijdens de barbecue, die op een spaarzaam droog moment plaatsvond. Benieuwd hoe dat eraan toeging? Op www.delftopzondag.nl zijn nog veel meer foto's te vinden.