Winkelend publiek in De Klis, waar altijd wel iets te doen en te beleven is.
Winkelend publiek in De Klis, waar altijd wel iets te doen en te beleven is. Foto:

De Klis: authentiek, hip en altijd boeiend

DELFT - Het mag eigenlijk niet ontbreken aan een bezoekje aan de binnenstad van Delft: een rondje Klis. Bij menig Delftenaar zit dat er dan ook wel ingeslepen. En dat is logisch.

De Klis telt namelijk talloze unieke en echte Delftse winkels en zaakjes. Geen dertien in een dozijn, maar eerder als de Amsterdamse '9 Straatjes'.
Het winkelgebied omdat schilderachtige straatjes als de Hippolytusbuurt, Wijnhaven, Voldersgracht, Vrouwjuttenland en de Choorstraat. En op de Choorstraat na, liggen de andere straten allemaal fraai gesitueerd langs de oer-Delftse grachten. Ook hiervoor vindt winkelend publiek er een stukje beleving die in veel andere steden ondenkbaar is.

Geschiedenis
De geschiedenis van De Klis gaat ook al ver terug. Eeuwen geleden voerden handel, ambacht en cultuur hier al de boventoon. En 800 jaar later bruist het in dit wijkje vol monumentale winkelpandjes nog altijd van leven. In dit stukje historische centrum vind je de mooiste spullen, de hipste winkels en de meest bijzondere horeca. Maar ook: een prachtig inkijkje in de eeuwenoude architectuur van de Delftse grachtengordel.
Niet vreemd dus dat ook Thomas Cook Travel Magazine lovend over De Klis schreef. Dit blad schreef: 'A must if you want to hang out where the locals do.'

Bijzondere activiteiten
In de Klis blijft het niet bij lekker shoppen in één van de fraaiste decors van Delft. Integendeel. Zo organiseerden de ondernemers hier dit jaar bijvoorbeeld een grootse en gezellige braderie. In de zomer is in De Klis op zaterdag een uitgebreide boeken- en antiekmarkt te vinden. Zelfs de grachten blijven deze maand niet onbenut. Want midden in het water van Dertienhuizen, het Vrouwjuttenland en de Voldersgracht is nog tot en met zaterdag 25 juni drijvende kunst te zien: Canal Art, georganiseerd door Huib de Jong.
En zo komen de bijzonderheden in De Klis van alle kanten op je af. En biedt het winkelgebied de beleving die past en hoort bij deze tijd, zoals De Klis altijd uitstekend met haar tijd mee ging.
Wie op de hoogte wil blijven van De Klis, kan op Facebook alle ins en outs en nieuwtjes van en over dit winkelgebied vinden.