Een voorbeeld van een moderne keukenoplossing van Kuiper Keukenrenovatie.
Een voorbeeld van een moderne keukenoplossing van Kuiper Keukenrenovatie. Foto:

Kuiper Keukenrenovatie: daar knapt uw keuken van op

NOOTDORP – Een nieuwe keuken is een hele investering. Wie zijn keuken laat installeren of opknappen door Kuiper Keukenrenovatie, kan ervan op aan dat deze er compleet naar zijn of haar eigen wensen uit komt te zien.

Vakman op het keukenvlak Paul Kuiper merkt dat er momenteel een omslag in de markt plaatsvindt: "Mensen kiezen wat sneller voor een nieuwe keuken dan voor het opknappen en renoveren van een oude keuken. Het prijsverschil tussen een nieuwe keuken en een keukenrenovatie is niet zo groot meer." Wat overigens niet wil zeggen dat iedereen die keuze maakt, want het merendeel van Kuipers klanten laat nog altijd hun bestaande keuken door hem aanpassen.
Eén ding is zeker: de ene keuken is de andere niet. "Veel keukenbedrijven hebben prachtige showrooms. Maar de kans dat je keuken er net zo uit komt te zien in jouw huis als in die showroom is uiterst klein. Deze bedrijven werken vaak met standaardkeukens. Maar iedereen is anders, en wat de een graag wil in zijn keuken verafschuwt de ander in de zijne."
Kuiper gaat anders te werk. Hij heeft geen showroom, maar gaat bij de mensen langs om de keukensituatie ter plaatse te bekijken en te inventariseren wat precies de wensen voor de nieuwe keuken zijn. "In mijn wagen heb ik diverse voorbeelden van materialen liggen. Zo kunnen we meteen zien of de kleur van een kastdeur door de lichtval in de ruimte precies die kleur is die de koper wil, of dat het ter plaatse toch niet zo mooi lijkt te zijn als hij of zij in zijn of haar hoofd had."

Inbouwapparatuur
Een andere kwestie is de keuze voor inbouwapparatuur. "Iedereen wil allerhande apparatuur in de keuken tegenwoordig. Maar ze staan er vervolgens niet bij stil, dat sommige apparaten op zichzelf zoveel stroom gebruiken dat ze op aparte stroomgroepen in de meterkast moeten worden aangesloten. Niet zelden moeten die aparte groepen dan ook nog eens aangelegd worden. En wat dacht je van het aanleggen of verplaatsen van leidingwerk? Maar dat wordt je echt niet overal verteld", weet Kuiper. Omdat hij de situatie ter plaatse komt beoordelen, durft hij 'out of the box' te denken en zo een oplossing op maat te creëren. Kuiper Keukenrenovatie is bereikbaar via tel. 06 – 52540719 en www.kuiperkeukenrenovatie.nl.