Bas Kohlmann op zijn auto in de besneeuwde Pyreneeën, omringd door enthousiaste toeschouwers.
Bas Kohlmann op zijn auto in de besneeuwde Pyreneeën, omringd door enthousiaste toeschouwers. Foto:

Rally in oude auto levert 4000 euro op

DELFT - Je moet er maar zin in hebben. Een vijfdaagse rally door Europa met een auto waarvan de dagwaarde niet hoger mag zijn dan 500 euro.

Een tocht van enkele duizenden kilometers van Gouda via België, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Spanje naar Andorra. Zonder hulp van sleepdiensten of 'pech onderweg'. Deelnemers zijn bij pech aangewezen op andere deelnemers uit de bonte optocht oude barrels.
Het is Bas Kohlmann van Rotary Club Delft Vermeer met vader Hein gelukt om met een oude Mercedes Benz in Andorra aan te komen. En dat niet alleen. Hiervoor was vooraf een sponsoractie op touw gezet, onder meer met stickers en naamsvermeldingen. Dit met het doel om een bijdrage te leveren aan de stichting Delftse Vakantie Activiteiten, een organisatie die er voor zorgt dat kinderen uit Delft die niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan een onvergetelijke dag kunnen beleven.
Dat doel is meer dan geslaagd, want de tocht bracht in totaal 4000 euro op. De kosten voor zo'n onvergetelijke dag voor kinderen van de Delftse Vakantie Activiteiten bedragen zeven euro. Dat betekent met de opbrengst van de Carbage run meer dan 550 vakantiedagen worden ingevuld.
En daar was de stichting uiteraard behoorlijk blij mee.