'Ze nemen ook echte DVC-jongens mee'

DELFT - De overschrijvingsperiode was een spannende voor DVC. Ruim een heel elftal verliet de club van trainer René Koetsenruyter, maar er werden ook versterkingen binnengehaald. De trainer analyseert.

- Dat was een drukke week...
"Er is inderdaad heel wat gebeurd. Er is ruim een elftal aan spelers weggegaan, maar aan de andere kant hebben we er acht jongens bijgekregen."

- Hoe verklaar je de leegloop?
"Er is een aantal jongens dat afgelopen seizoen van DHC kwam en nu weer terugkeert. We hadden hoge verwachtingen, maar een aantal daarvan hield het na een paar weken al voor gezien. Zij keren nu terug, maar het vervelende is dat ze ook andere echte DVC-jongens meenemen."

- Wat zijn je verwachtingen met de versterkingen erbij?
"Die zijn net als afgelopen seizoen hoog. Hopelijk hebben we met minder uitval te maken. Doordat we niet aan de Stad Delft Bokaal meedoen, is de kans op blessures aan het begin van het seizoen in ieder geval minder groot."

- Waarom doen jullie niet mee?
"Het past gewoon niet in de voorbereiding. Vorig seizoen deden we het hartstikke leuk, maar dat leidde wel tot de nodige blessures. Als het toernooi tijdens het seizoen had plaatsgevonden, hadden we graag meegedaan."