Balayage, volgens kenners de trend voor deze zomer.
Balayage, volgens kenners de trend voor deze zomer. Foto:

Balayage: de trend voor deze zomer

Voorgaande jaren was ombré nog dé haartend. Met deze term wordt de overloop van donker bij de haaraanzet, naar een lichtere kleur in de punten, bedoeld.

Destijds was ombré het gene wat je een 'sun-kissed-look' gaf, alsof het haar natuurlijk was gekleurd door de zon. Maar daar komt nu verandering in! Ombré heeft officieel plaatsgemaakt voor een nog natuurlijkere haartrend: balayage.
Balayage en ombré hebben wel iets van elkaar weg, alleen zijn er bij een balayage veel meer kleuren in het haar aanwezig die mooi natuurlijk in elkaar overlopen en bij ombré ging het vooral om de lichte onderkant van het haar. Bij balayage is rondom het gezicht het haar ook wat lichter van kleur, en loopt die mooi over naar de achterkant. Dit zorgt voor een mooie, frisse blik. Het is niet voor niets één van de meest gevraagde kleur in de salon. Bijkomend voordeel is dat je nauwelijks wat merkt van uitgroei.
De techniek die bij balayage komt kijken moet je echt onder de knie hebben om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. Door middel van de strooktechniek worden er als het ware 'vegen' in het haar geverfd die precies afgestemd zijn op de valling van het haar. Je krijgt geen duidelijke lijn te zien en er worden ook geen folies gebruikt zoals bij gewone highlight-behandelingen. Het lijkt wel een beetje op vrij schilderen in het haar.
Bij ombré is vaak toch wel een lijn te zien. Bij balayage is de kleurverloop veel subtieler door het gebruik van veel verschillende kleuren.