De Delfts Blauwe Racers, met van links naar rechts Theo Plichta, gelegenheidscoureur Rintje Ritsma, Manfred Bavelaar en Thomas Middel.
De Delfts Blauwe Racers, met van links naar rechts Theo Plichta, gelegenheidscoureur Rintje Ritsma, Manfred Bavelaar en Thomas Middel. Foto: Martijn Linthorst

Prominent Rintje Ritsma racet mee bij Delfts Blauwe Racers

DELFT – De Jumbo Familie Dagen trokken afgelopen weekend meer dan 100.000 belangstellenden. De ingrediënten waren dan ook niet mis. Max en zijn vader Jos Verstappen, maar ook de prominent Rintje Ritsma gaven het evenement extra cachet.

Max Verstappen, de man die succesvol is in het Formule 1 Circuit en onlangs nog een fraaie overwinning boekte, gaf een aantal demo's. De echte Red Bull Formule 1 wagen trok heel wat bekijks. Zijn vader Jos reed rond in een Minardi Twoseater. "Dat was wel weer even wennen, echte Formule 1 op Zandvoort", zegt Manfred Bavelaar van de Delfts Blauwe Racers. "Die gaan pas echt hard." Zelf beleefde hij met zijn team Delfts Blauwe Racers de derde racedag in de Mazda MX5 Cup. Met speciale permissie van de KNAF mochten op Zandvoort 54 auto's starten, terwijl dit eigenlijk 47 is. "Speciaal voor de gelegenheid reed oud-schaatser Rintje Ritsma met ons mee", geeft Bavelaar aan. "Na de eerste race had hij na wat aanrijdinkjes een scheef stuur. In de tweede race reed hij aardig in het midden rond. Tussen mijzelf en Theo Plichta worden de verschillen steeds kleiner. We zitten nu in dezelfde seconde, het gat is gedicht."
In de laatste race werd Bavelaar tiende en Theo Plichta werd elfde. Inmiddels is het team Delfts Blauwe Racers ook uitgebreid met een derde racer in de persoon van Thomas Middel. "We hebben zo prima kunnen presteren door de goede preparatie van de auto's door SP Support van Delftenaar Stephan van der Plank. Hierdoor konden we zo goed voorin mee blijven rijden. Een goede prestatie!"
Met meer dan 100.000 bezoekers waren de Jumbo Familie Race Dagen een geweldig autosportsucces op Zandvoort.