Afbeelding
Foto: Alphons de Wit

Bij nacht en ontij

Ten eerste mijn welgemeende felicitaties aan mijn nieuwe collega voor overdag, Marja van Bijsterveldt. Ik ben blij met een nieuw gezicht met nieuwe ideeën, al denk ik dat burgemeester Verkerk het prima heeft gedaan, al leverde dat niet de waardering op die hij in mijn ogen verdient, jammer. De nieuwe burgemeester zal een hoop oplossingen moeten vinden, maar in het verleden is wel gebleken dat ze daartoe in staat is.
Verder ben ik toe aan nieuwe schoenen. We hebben het idee opgevat om voor een mooie corsoboot vanuit de ondernemers in Delft te gaan, maar ik loop van hot naar her om de financiering rond te krijgen. Dat blijkt nog knap lastig. Veel ondernemers zeggen dat ze er weinig aan hebben, maar ik zie toch altijd de terrassen vol zitten. Jammer, want het zou zonde zijn als de organisatie besluit om bij gebrek aan animo volgend jaar Delft links te laten liggen. Kortom, sponsorgeld is nog van harte welkom.
Een punt van aandacht voor het stadsbestuur is het feit dat als er in de stad iets vrijkomt, er meteen horeca in gepropt wordt, terwijl de bereikbaarheid van het centrum steeds minder wordt. Dat kan niet lang meer goed gaan. Een ander puntje is het feit dat de zwarte pietendiscussie nu al losbarst. Ik zou zeggen: laat Sinterklaas lekker in de zon liggen, als hij niet bruin genoeg is, geef hem wat bonnen voor de zonnebank; dan hebben we straks een zwarte Sint en witte pieten.
Er gebeurt gelukkig ook nog genoeg moois in de stad. Zo hebben een aantal ondernemers, onder wie mijn schoondochter Linda en haar zus Sandra namens De Sjees, zich vrijwillig in een kooi laten opsluiten met rijst en water; is er een prachtige rondleiding in het stadskantoor geweest en was er het veteranentoernooi bij SEP. Het is goed om te zien dat het voetballend wat minder gaat, maar dat de derde helft nog steeds heel serieus wordt aangepakt, zelfs zo serieus dat de voorraad moest worden bijgevuld.
Ook zangeres Emmaly Brown, die bij STECK moest bukken om binnen te komen, was een succes, net als de Kraaien bij de Tobbe. Verder gaan de felicitaties uit naar horecatycoon Dirk van Leeuwen, die tachtig werd en De Oude Jan, die opnieuw vierde geen spijt te hebben de tent gekocht te hebben.
Ten slotte was het International Festival of Technology weer fantastisch, echt een uithangbord voor de stad met geweldige artiesten. Ten slotte zijn de hoffotograaf en ik naar Herr Zimmerman geweest bij Lijm & Cultuur, maar dat is toch niet echt mijn muziek meer.