'We hadden al niet verwacht zo ver te komen'

DEN HOORN - Het was een mooi weekend in Den Hoorn. Het eerste elftal promoveerde naar de tweede klasse en de B1 won de KNVB West 2 districtsbeker door in de finale VOC met 2-0 te verslaan. Vertrekkend trainer Gino Ninaber blikt terug.

- Dat is een hele prestatie...
"Absoluut. Het feit dat we in de finale kwamen was voor onszelf al een verrassing. We hebben de finale bereikt door acht ploegen die hoger spelen dan wij, te verslaan. Daarnaast zijn we in de competitie kampioen geworden. We hebben een zeer talentvolle lichting waaraan de club in de toekomst zeker nog heel veel plezier gaat beleven."
- Heb je je spelers anders dan normaal gemotiveerd voor de finale?
"Dat was lastig, want de A1 speelt in de nacompetitie en gebruikt veel van mijn spelers. We hebben het dus met één training moeten doen. Des te knapper is het dat we verdiend hebben gewonnen."

- Heb je spijt dat je vertrekt?
"Nee, men zegt dat je op je hoogtepunt moet stoppen en dat doe ik. Daarbij heb je als trainer een houdbaarheidsdatum. Ik heb er de afgelopen jaren alles uitgeperst; dat is niet voor iedereen altijd even leuk geweest. Daarbij is het natuurlijk het mooiste om op zo'n manier te vertrekken. Dat maakt de stap om ooit terug te komen ook weer makkelijker."