Walter en Anja (tweede en derde van links) met een aantal van hun medewerkers.
Walter en Anja (tweede en derde van links) met een aantal van hun medewerkers. Foto: Dennis van den Berg

Casa del Sol: de mediterrane zon op uw bord

DELFT – Al vijfendertig jaar houdt Walter Tetteroo zich bezig met de Spaanse en Portugese keuken. De chefkok van Casa del Sol werkte zes jaar in de keuken van het Spaanse restaurant Don Comer in de Delftse binnenstad, alvorens hij zich negen jaar geleden met zijn eigen restaurant in de wijk Tanthof vestigde.

"Veel mensen denken bij de Spaanse en Portugese keuken aan tapas en paella. Natuurlijk zijn dat belangrijke onderdelen ervan, maar er zijn zoveel meer, vaak streekgebonden gerechten. Zowel de liefhebber van vlees of vis evenals de vegetariër komt bij ons ruimschoots aan zijn of haar trekken", stelt Walter.
Het restaurant ligt midden in de woonwijk. Volgens Walter en zijn vrouw Anja biedt de ligging veel voordelen. "We zijn een klein restaurant. We kunnen veertig etende gasten herbergen en maximaal zestig personen bij feesten en partijen, dus de buurt heeft van ons geen last. We hebben een prachtig terras recht voor de deur en er is volop gratis parkeergelegenheid vlakbij het restaurant. Verder maakt het publiek dat wij aantrekken met onze specifieke Spaanse en Portugese gerechten zich niet zo druk over reisafstand en ligging. Ze zijn juist opgetogen, dat ze een zaak in de Randstad hebben gevonden die zulke authentieke Portugese en Spaanse gerechten op het menu heeft."
Wat zijn dan die gerechten? Walter licht een tipje van de sluier op: "Zarzuela bijvoorbeeld, dat bestaat uit diverse gestoofde vissoorten en schelpen met tomaat en witte wijn. Of de Bacalhau Portugesa: kabeljauwfilet met paprika, ui, tomaat, aardappelen en witte wijn. De Cataplana de Algarve (een Portugese schotel met vis, vlees, schelp en schaaldieren) is een echte aanrader, net als diverse carnes (vleesgerechten) als de Espatada, een spies met pittig gekruide biefstuk, en de Filete de Cerdo Iberico, de Iberische varkensfilet. Ook bereiden we desgewenst typisch Spaanse en Portugese vegetarische gerechten." De wijnkaart van Casa del Sol mag er eveneens zijn.
Spaans Portugees Restauranté Casa del Sol vindt u aan de Dasstraat 34 in Delft. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 17.30 uur tot 22.00 uur.
Reserveringen: tel. 015 – 2614711. Zie ook www.casa-delsol.nl.