Voor een goed advies bent u bij Björnd Makelaardij aan het juiste adres.
Voor een goed advies bent u bij Björnd Makelaardij aan het juiste adres. Foto:

Eerst kopen of verkopen? Björnd Makelaardij helpt de knoop door te hakken

DELFT – De woningmarkt trekt na jaren van crisis weer hard aan. Maar er is sinds de ineenstorting wel het één en ander veranderd, merkt registermakelaar en taxateur Björnd Arendsen van de gelijknamige makelaardij in de praktijk.

"De hypotheekrente is heel laag, dat biedt mensen de mogelijkheid om tegen relatief lage maandlasten een hypotheek te krijgen. Maar tegelijkertijd verstrekken banken niet meer zo vlug een hypotheek. Het duurt nu vaak behoorlijk lang voordat de transactie rond is." Elk voordeel heeft zodoende z'n nadeel.
Wie zijn huis momenteel te koop zet, vindt vlot een koper. Maar het aanbod is beperkter dan voor de huizenmarktcrash. "Mensen willen daarnaast minder financieel risico lopen. Vroeger kocht je een nieuw huis en nam je de dubbele lasten voor lief, als het even duurde voor je je oude huis had verkocht. Dat is niet meer vanzelfsprekend. Nu is de hamvraag: eerst kopen of verkopen? Wat je tegenwoordig vaker ziet, is dat mensen hun huis verkopen, de opbrengst veilig op de bank zetten en tijdelijk genoegen nemen met een huurwoning terwijl ze op zoek gaan naar het huis van hun dromen", legt Björnd uit. Samen met zijn collega's staat hij huizenkopers en –verkopers hierin graag terzijde: "Een goede makelaar heeft 24/7 de vinger aan de pols van de huizenmarkt en komt met een advies op maat."
Björnd Makelaardij is gevestigd aan de Oude Delft 103, op de hoek van de Binnenwatersloot.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.
Buiten deze tijden en op zaterdag op afspraak via tel. 015 - 2135139 en www.bjornd.nl.