Aan de Rotterdamseweg is bijzondere kunst te zien.
Aan de Rotterdamseweg is bijzondere kunst te zien. Foto:

Kunst aan de Rotterdamseweg in Delft

Aan de zuidrand van Delft ligt aan de Rotterdamseweg 205 een waar paradijs in de polder. Hier vinden landschap en beeldende kunst elkaar op een organische manier.

Hier kunt u genieten van kunst binnen, in de galerie en buiten in de uitgestrekte beeldentuin.
Beeldhouwer Joost Barbiers heeft afgelopen jaren tijdens verschillende kunstsymposia enkele beelden gecreëerd bij Land Art Delft (LAD). Geheel onverwacht is hij in 2015 overleden. LAD heeft besloten een groot aantal beelden te exposeren in haar beeldentuin. Hier staan zij te midden van de natuur. De beelden zijn voornamelijk van graniet en met de hand bewerkt. Joost was niet iemand van de machines. Bij Joost kwam bij het hakken altijd iets van het materiaal naar voren dat hij gebruikte bij de ontwikkeling van zijn idee dat niet in één concept te vangen is. 'Je hebt', zei Barbiers, 'tenslotte zoveel tijd, je mag best denken, vanuit dat denken evolueert wat je maakt'. De opening van de expositie wordt zondag 19 juni om 15.00 uur verricht door z'n vriend en kunstanimator Hans Zabel
In het kader van het Vermeer jaar organiseert World Art Delft een speciale ode aan haar stadgenoot uit de Gouden Eeuw. Een initiatief dat door Patrick van Mil, directeur Museum Prinsenhof in Delft, wordt toegejuicht. Hij benadrukt dat deze tentoonstelling ons behoedt voor een al te nostalgische kijk op Vermeer. Een zevental hedendaagse beeldend kunstenaars uit Nederland en Italië tonen ons dat hun kunstwerken net zulke ingetogen momenten kennen waarin een opvallende lichtval te bespeuren valt. Stuk voor stuk zijn ze pareltjes van beeldende kunst. Deelnemende kunstenaars zijn Giovanni Dalessi, Frank Eerhart, Donnie Gerhardus, Hanneke Gommers, Horiki Katsutomi, Kees de Kort en Dodog Soeseno. De werken zijn te zien tot en met 3 juli 2016 aan de Rotterdamseweg 205 in Delft.
Meer info: 015-2565589.