Het pand van Autoschade OostAmbacht, overduidelijk herkenbaar op het bedrijventerrein in Nootdorp. (foto: Martijn Linthorst)
Het pand van Autoschade OostAmbacht, overduidelijk herkenbaar op het bedrijventerrein in Nootdorp. (foto: Martijn Linthorst) Foto: Martijn Linthorst

Ben jij ook een goede autospuiter? Ontdek het bij Autoschade OostAmbacht!

NOOTDORP – Wil je eens ontdekken hoe jij het er als autospuiter van af zou brengen? Dan moet je op zaterdag 18 juni bij Autoschade OostAmbacht zijn. Op bedrijventerrein Oostambacht is er namelijk een open dag met zo'n dertig deelnemende bedrijven, waaraan Autoschade OostAmbacht ook deelneemt.

Ambacht & Culinair belooft echt een spectaculaire dag te worden. Bij alle bedrijven is er wel iets te doen voor jong en oud. Bij Autoschade OostAmbacht is de hoofdactiviteit wel heel groots. Hier kun je namelijk zelf 'virtueel' autospuiten. "Degene die dit er het beste van af brengt, die wint een prijs", zegt eigenaar Robert van der Ende. "Wat houdt virtueel autospuiten in? Nou, je staat voor een beeldscherm en voert in feite precies dezelfde werkzaamheden uit als een echte autospuiter. Op het beeldscherm zie je de auto steeds meer opknappen." Ben je eenmaal klaar met de spuitklus, dan is er natuurlijk een controle. Want net zoals bij de echte spuitklus, is de controle achteraf heel belangrijk om te zien of je geen plekken bent vergeten. "De kwaliteit van je eigen spuitwerk, vergeten plekjes, het wordt allemaal nagelopen", legt van der Ende uit. "Al snel zal duidelijk zijn of je zakkers hebt gespoten. Zakkers krijg je als druppels verf langzaam over de lak naar beneden druipen."

Kijkje in de werkplaats
Niet alleen virtueel autospuiten zal een grote publiekstrekker zijn bij Autoschade OostAmbacht. Bij het bedrijf van Robert van der Ende en zijn vrouw Cisca zal je ook een kijkje kunnen nemen in de werkplaats. In de werkplaats wordt onder meer getoond hoe het uitdeuken in z´n werk gaat. "Ja, daar zijn we echt een gespecialiseerd bedrijf voor", geeft hij aan. "Onlangs heeft een door ons gerenoveerde en gespoten Volkswagen Transporter Bus, de Volkswagen T1, nog de eerste prijs gewonnen tijdens Aircooled 2016 in Scheveningen. In opdracht van Joey Visser van het bedrijf Zink op Maat uit Rijswijk. Deze VW Transporter is op deze dag aanwezig. En je kunt wat te eten krijgen, bij ons staat de Griekse Olijf voor een lekker broodje giros." Bij Autoschade OostAmbacht, maar ook bij de andere deelnemende bedrijven op het bedrijventerrein in Nootdorp is dus van alles te doen. Op het terrein staat onder meer een luchtkussen en er staan diverse terrasjes opgesteld. Er zijn diverse activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Daarnaast is er een puzzelroute en kunnen de mensen van bedrijf naar bedrijf in een treintje. "Kom ook langs, want er is van alles te beleven", aldus Robert van der Ende. Ambacht & Culinair op zaterdag 18 juni van 11.00 tot 15.00 uur.

Autoschade OostAmbacht
Burg. G.J.F. Tijdemanstraat 9
2631 RE Nootdorp
(015) 310 69 03
www.oostambacht.nl