Stephan Schneider, de trotse bezitter van een speciale biljartkamer in zijn villa.
Stephan Schneider, de trotse bezitter van een speciale biljartkamer in zijn villa. Foto: Martijn Linthorst

Trots op… mijn biljartkamer

DELFGAUW – Stephan Schneider en zijn vrouw Hellen hebben een luxe villa in buitengebied Oude Leede. Het huis is zo groot, dat er zelfs een speciale biljartkamer ingericht kon worden.

"Het huis is ruim zat, maar soms moet je ook het lef hebben om een kamer op te offeren om een droom werkelijkheid te laten worden", zegt Stephan. De droom is al in de jeugd van Stephan ontstaan. Hij speelde samen met een vriendengroep graag een potje biljart. Het is een ideale sport om gezellig met vrienden bij te praten en toch ook een wedstrijdje met elkaar te spelen. Nog steeds doet hij dat heel graag. "Naarmate je wat drukker wordt en je vrienden banen krijgen buiten de regio, wordt het natuurlijk minder", zegt hij. "Los van het feit hoe vaak we spelen, het is altijd meteen gezellig. Dat maakt het dubbel en dwars waard." De biljartkamer in de villa van Stephan en Hellen ziet er prachtig uit, onder meer met een mooie afwerking met hout. "Zelf heb ik twee linker handen, dus ik heb me vooral bezig gehouden met het zoeken naar de juiste vakmensen", zegt hij. "Behalve het biljart wilde ik ook graag een mooie boekenkast in de kamer. Die is op maat gemaakt, met natuurlijk een trap voor de hoge planken. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die digitaal lezen. Om die reden kon ik relatief gemakkelijk aan een paar mooie encyclopedieën komen. Het biljart zelf is een uniek carambole-biljart, dat om te bouwen is naar een poolbiljart."
Jammer genoeg bestaat de biljartfabriek niet meer, het is echt Nederlands vakwerk. "Heel bijzonder en het bijpassende keuenrek maakt het geheel helemaal af", besluit Stephan.