De Fiesta en Focus zijn de eerste Fords die als ST-Line verschijnen.
De Fiesta en Focus zijn de eerste Fords die als ST-Line verschijnen. Foto: Martijn Linthorst

Ford Fiesta en Focus
in ST-Line uitvoering

DELFT – Ford heeft een nieuw uitvoeringsniveau voor de Fiesta en de Focus ontwikkeld. Onder de noemer ST-Line krijgt het duo de beschikking over sportieve aankleding, waarmee de modellen overgoten worden met een vleug ST-DNA.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het ST-Line pakket uit een reeks op de echte ST-modellen gebaseerde accecoires. Zowel de Focus als de Fiesta krijgen als ST-Line de beschikking over een honingraat-grille, mistlampen met zwarte omlijstingen en extra sportief bumperwerk rondom. Achterop de Fiesta ST-Line is er een achterspoiler en ook vinden we ST-Line badges op de voorschermen. Het duo beschikt eveneens over een sportonderstel, waarmee de auto's 1 centimeter dichter bij het asfalt komen te liggen.
Maar dat is nog niet alles. De Fiesta krijgt als ST-Line speciaal 16-inch lichtmetaal onder zich, de Focus krijgt 17-inch metende exemplaren mee. Bij zowel de Fiesta als Focus zijn de wielen Rock Metallic Grey gespoten. In het interieur vinden we sportstoelen met rode stiksels en een met geperforeerd leer bekleed stuurwiel met grijze stiksels. Ook een ST-pookknop, een donker hemeltje en badges in het interieur maken deel uit van het uitrustingsniveau. Wie een Focus ST-Line met een zesbak bestelt, krijgt van Ford schakelflippers mee.
Ford mikt met de ST-Line-modellen op kopers die wel graag het ST-uiterlijk willen, maar niet het complete krachtpakket van die modellen wensen. Zowel de Fiesta als Focus ST-Line zijn met diverse motoren beschikbaar. De Fiesta is met 100 pk en met 125 pk sterke 1.0-liter Ecoboost te krijgen. Ook de 140 pk sterke versie van dat blok staat op de bestellijst. Dieselen in een Fiesta ST-Line kan met de 95 pk sterke 1.5-liter TDCi. De Focus is als ST-Line te bestellen met 125 pk sterke 1.0 Ecoboost en als 182 pk sterke 1.5-liter Ecoboost.
Ook hier een diesel: de 150 pk sterke 1.5 TDCi.
De Fiesta en Focus zijn de eerste Fords die als ST-Line verschijnen. Later wordt het uitrustingsniveau ook naar andere modellen in het Ford-gamma gebracht.

Ardea Auto
www.ardea.nl