Delft Fringe Festival biedt weer volop bijzonder vermaak.
Delft Fringe Festival biedt weer volop bijzonder vermaak. Foto: Jesper Neeleman

Delft Fringe Festival is begonnen

Welkom op het Delft Fringe Festival. We zijn begonnen. Sinds afgelopen donderdag 2 juni krijgt het publiek de ene theatrale traktatie na de andere voorgeschoteld.

Dagelijks vele gevarieerde voorstellingen van talentvolle en bevlogen theatermakers, op plekken waar je ze niet verwacht. Met de historische binnenstad van Delft als schitterend decor. En dat 11 dagen lang, tot en met zondag 12 juni.

Feestelijk festivalhart
Je Fringe-bezoek begint in het Rietveld Theater aan het Rietveld 49, dat alle dagen fungeert als feestelijk festivalhart. Daar haal je bijvoorbeeld het onmisbare festivalmagazine, dat je overzichtelijk langs alle informatie en alle mogelijke voorstellingen leidt. Je koopt er tevens de Fringe Munt waarmee je de voorstellingen eenvoudig en voor een bescheiden bedrag betaalt. In het Rietveld Theater snuif je de eerste sferen op van het Delft Fringe Festival. Je loopt er vrijwilligers en artiesten tegen het lijf. Hier proef je wat de opmaat is voor wat je in de stad te wachten staat: theater en nog eens theater!
En het festival biedt meer. Zoals de Verrassingstour, de naam zegt het al. Aan de hand van de boeiende verhalen van de Stadsgids bezoek je drie voorstellingen. En natuurlijk, hoe kan het ook anders in Delft, is er een Vermeertour. Maar je kunt natuurlijk ook naar al die losse voorstellingen van talentvolle theatermakers uit binnen- en buitenland. Dans, muziek, toneel, straattheater, kindertheater, cabaret, het is er allemaal.
Gaat de laatste bus net weg of heb je gewoon zin om de volgende dag verder te fringen? Profiteer dan van de aanbieding van het Hampshire Hotel-Delft Centre.
Wil je alle voorstellingen gratis bezoeken? Help het festival dan mee de komende dagen en stuur een mail naar anika@delftfringe.nl. Paar dagen, paar uur, de organisatie is met alles blij. Het team verwelkomt je met open armen.
Verder nog iets weten? Bezoek dan de website: www.delftfringe.nl.