Bob Dijkhuizen (links) denkt dat Ariston '80, de club waar hij volgend seizoen waarschijnlijk voorzitter is, zich volgend seizoen in de derde klasse handhaaft. (foto: Roel van Dorsten)
Bob Dijkhuizen (links) denkt dat Ariston '80, de club waar hij volgend seizoen waarschijnlijk voorzitter is, zich volgend seizoen in de derde klasse handhaaft. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Alphons de Wit

Kandidaat-voorzitter zag Ariston '80 dit seizoen groeien

DELFT - De studenten van Ariston '80 kunnen terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. In de reguliere competitie was Schipluiden een maatje te groot, maar afgelopen zaterdag promoveerden de mannen van Willem Lok alsnog via de nacompetitie.

"En dan kan je inderdaad zeggen dat het seizoen voor ons geslaagd is", vertelt aanvaller Bob Dijkhuizen. "Bij aanvang van het seizoen was het onze doelstelling om zo snel mogelijk terug te keren naar de derde klasse en halverwege het seizoen stonden we vierde. Toen zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we gezegd dat het dan maar via de periode moest. Het is natuurlijk prachtig dat dat uiteindelijk ook uitkwam."

"DAN ZIT JE OP ROZEN"
Dijkhuizens ploeg plaatste zich voor de nacompetitie, waarin slechts een dubbele ontmoeting tegen Flakkee voldoende was om te promoveren. "In de thuiswedstrijd waren we de betere ploeg, maar wisten we dat maar nauwelijks in doelpunten uit te drukken. We wonnen dan wel met 4-3, maar we hadden het onszelf zeker makkelijker kunnen maken. Afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd hadden we het geluk dat zij al na acht minuten een rode kaart pakten en we een penalty kregen vanwege een handsbal. Dan zit je op rozen, al moet je die wedstrijd natuurlijk nog wel winnen."
Dat gebeurde uiteindelijk, met 2-4, waardoor de studenten na slechts één seizoen van afwezigheid hun rentree maken in de derde klasse. "Ik denk dat vooral degelijkheid onze grote kracht is", zegt Dijkhuizen. "We hebben een goed team, waarbij er geen jongens ver bovenuit springen. Daardoor valt het, als er iemand ontbreekt door een blessure of schorsing, goed op te vangen. Daarbij hebben we dit seizoen nauwelijks met ernstige kwetsuren of jongens die voor hun studie naar het buitenland moesten te maken gehad."
Zelf miste Dijkhuizen, die ook penningmeester van de vereniging is, alleen de laatste paar wedstrijden van de reguliere competitie. "Ik was geblesseerd en wilde vooral niet forceren, zodat ik de nacompetitie kon spelen. Dat was vorig seizoen wel anders, toen zat ik lange tijd in de lappenmand. Ik ben wat betreft mijn persoonlijke prestaties veel meer tevreden over dit seizoen dan over het vorige. Als spits heb ik mijn goaltjes meegepikt, dat geeft een goed gevoel. Dat gold eigenlijk voor het hele elftal."
"WE VINDEN VOETBALLEN LEUK"
Volgens de 22-jarige student komt dat niet in de laatste plaats door trainer Willem Lok. "Hij heeft tijdens de trainingen goede oefenstof, die je in de wedstrijden ook terug ziet komen." Daarom doen de vooroordelen die bij sommige mensen over studentenverenigingen leven bij Ariston '80 geen opgeld. "We vinden voetballen leuk, zien dat het door de trainingen steeds beter gaat en willen allemaal graag zo hoog mogelijk voetballen. Als dat tot goede resultaten leidt, dan wil je daar logischerwijs deel van uitmaken, al vormden tegenvallende resultaten vorig seizoen geen probleem."
De spits denkt dat zijn ploeg komend seizoen minder moeite zal ondervinden in de derde klasse dan vorig seizoen, toen Ariston '80 degradeerde. "We zijn nu nóg beter op elkaar ingespeeld, blijven nagenoeg compleet en hebben dit jaar denk ik ook stappen gemaakt. Nu slepen we de wedstrijden in de laatste minuten binnen, terwijl we ze afgelopen seizoen in die fase weggaven. Bovendien denk ik dat de derde klasse ons beter ligt, omdat de tegenstanders meer willen voetballen."
Naar alle waarschijnlijkheid zal Dijkhuizen komend seizoen niet alleen spits van Ariston '80 zijn. "Want als de algemene ledenvergadering ermee instemt, ben ik komend seizoen ook voorzitter. Dat is de charme van een studentenvereniging. Ik ben dit jaar penningmeester geweest en dat was allemaal prima te combineren. Ik snap dat de combinatie misschien niet heel gebruikelijk is, maar ik heb er heel veel zin in."