DHC heeft zondagmiddag wat recht te zetten, de spelersgroep met Mark Smith (uiterst rechts, staand)  is vastberaden dat ook te doen. (foto: Roel van Dorsten)
DHC heeft zondagmiddag wat recht te zetten, de spelersgroep met Mark Smith (uiterst rechts, staand) is vastberaden dat ook te doen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Strijdlustig DHC staat voor lastige, maar zeker niet onmogelijke opgave

DELFT – DHC verraste dit seizoen vriend en vijand met een geweldig seizoen in de hoofdklasse. De eerste wedstrijd in de nacompetitie liep uit op een teleurstelling voor de mannen van Rob de Lange.

Afgelopen zondag werd in Groningen de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Be Quick 1887 namelijk met 4-0 verloren. "Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen", zegt doelman Mark Smith. "Die was perfect. We zijn zaterdag naar een hotel in Assen gegaan en alles was tot in de puntjes geregeld." Zondag ging het echter helemaal mis. Na zeventien minuten keken de groenzwarten tegen een 2-0 achterstand aan en de ruststand was 3-0. "Normaal heb je dat soort wedstrijden drie tot vier keer in een seizoen. We hadden deze jaargang tot nu toe alleen tegen ADO'20 uit een complete offday. Zondag was het de tweede, dat is natuurlijk zuur en zwaar teleurstellend."
Het resultaat in Groningen stelt DHC zondag in de thuiswedstrijd thuis voor een erg lastige opgave. "Maar niets is onmogelijk. Wij hebben zoveel kwaliteiten in de ploeg, dat we ook zomaar bij rust met 3-0 voor kunnen staan. Dan zullen zij toch ook wel in paniek raken. Daarnaast is het ook voor hen lastig om zich voor te bereiden op de return, want zo'n wedstrijd hadden zij ook niet verwacht. Ze hebben het echte DHC nog niet gezien, hopelijk gebeurt dat zondag wel."

Afscheid
Wat de uitslag zondagmiddag, in de laatste wedstrijd van Joren Tromp, die na twaalf seizoenen afscheid neemt van zíjn DHC, ook moge worden, de Delftenaren zullen er zondag alles aan doen om het seizoen op een waardige manier af te sluiten. "Dat zijn we aan onszelf en de supporters verplicht. We hebben een prachtig seizoen gehad, dat niet op deze manier mag eindigen. Als je van tevoren had gezegd dat we vijfenvijftig punten zouden behalen en boven Quick, ADO'20 en OFC zouden eindigen, dan had ik je raar aangekeken. We hebben deze plek in de nacompetitie zelf afgedwongen en zullen er zondag alles aan doen om alsnog te promoveren. Natuurlijk hebben we er vertrouwen in, anders heeft het ook gezin om hen hierheen te laten reizen. We zijn ons ervan bewust dat het anders moet dan vorige week en we zijn er ook van overtuigd dat we daartoe in staat zijn.."
Mocht het zondagmiddag niet lukken de 4-0 in Groningen recht te breien, dan heeft deze nacompetitie DHC toch nog wat opgeleverd. "Vooral voor die jonge gasten is dit soort wedstrijden een prachtige ervaring, waar ze in de toekomst veel aan zullen hebben", denkt de geroutineerde doelman. "Daarnaast blijft de groep het komend seizoen nagenoeg intact, dus DHC kan er nog wel een tijd plezier aan beleven. Maar zover is het nog lang niet, want we gaan er zondag eerst nog alles aan doen om die plek in de derde divisie te behalen."