Irene en Jacques van der Zanden, op de eerste dag van een goed huwelijk.
Irene en Jacques van der Zanden, op de eerste dag van een goed huwelijk. Foto:

Jacques en Irene van der Zanden:
al veertig jaar samen en gelukkig

Het was afgelopen donderdag precies veertig jaar geleden dat Jacques en Irene van der Zanden elkaar het ja-woord gaven.

Hun relatie begon zoals elke relatie, met een eerste ontmoeting. In het geval van Jacques en Irene was dat tijdens de dansles. En de vonk sloeg over. De liefde verdween niet.
Nu, veertig jaar later, werkt Jacques als beheerder op het Grotius College. Irene zet zich in voor en bij Sophia Revalidatie. En ondanks die drukke banen vinden de twee 63-jarige Delftenaren nog genoeg tijd om samen te genieten. Van elkaar, van het leven en van elke dag. Bijvoorbeeld door lekker te gaan fietsen of wandelen. Ze kregen twee kinderen: Ankie en Bas. Die zorgden ervoor dat het 40-jarige bruidspaar nu zelfs drie kleinkinderen heeft, waar ze maar wat graag op passen. Het veertig jarig huwelijk wordt met familie en vrienden gevierd met een groot buffet.
Wat het geheim is van zo'n goed en lang huwelijk? "Ze laten elkaar in hun waarde en gunnen elkaar hun hobby's, maar staan altijd voor elkaar klaar", antwoordt schoondochter Nathalie van der Zanden van Vuuren.
En, ook bijzonder: veertig jaar geleden waren Jacques en Irene ook al bruidspaar van de maand, alleen toen nog in de Delftse Post…