De circustalenten van Flip FabriQue zijn deze week in Theater De Veste te aanschouwen.
De circustalenten van Flip FabriQue zijn deze week in Theater De Veste te aanschouwen. Foto:

Extreem goede circuskunsten, geschikt voor jong en oud

Canada staat goed in de picture, niet alleen vanwege de nieuwe jonge premier die voor een verrassende politieke omwenteling zorgt, maar zeker op het gebied van Nouveau Cirque. Met topgezelschappen als Cirque du Soleil, 7 Fingers en Cirque Eloize is het land toonaangevend in dit genre. Reden voor Theater de Veste om Canadees talent aankomende week op het programma te zetten.

Op donderdag 12 mei komt de nieuwste loot aan deze circusboom, Flip FabriQue, naar Delft. Deze aanstekelijke groep jonge circustalenten uit Quebec presenteert in Theater de Veste een mix van livemuziek, humor, hoelahoep en trampowall die je lekker mee laat stuiteren. De toepasselijke titel van de voorstelling is 'Attrape-moi' (Vang mij op). In de show maakt u kennis met een grungy groepje van vijf mannen en een vrouw, dat elkaar in vakantiesferen ontmoet. Compleet met stortbui, slaapzak en klap- stoeltjes. Dat die ook voor andere dingen dan zitten worden gebruikt, spreekt vanzelf.

Hoelahoeps
Het is een energieke, humoristische en virtuoze voorstelling, die eerder het grote circusfestival Circo Circolo opende. De Theaterkrant was erbij: "Een spectaculaire start. De kwaliteit van de acts is waanzinnig hoog. Ja, er zijn ballen, kegels, straps, hoelahoeps en een trampoline, maar met vrijwel elk van die attributen weet Flip FabriQue nieuwe hoogten te bereiken." Het is vooral de brutale en speelse kameraadschap die deze voorstelling een heerlijke belevenis maakt. BN'er en journalist Jacques d'Ancona zag een paar dagen terug de voorstelling in Friesland en was diep onder de indruk: hij gaf in zijn recensie maar liefst vijf sterren.

Bemachtig je ticket
Er zijn nog tickets beschikbaar voor de voorstelling op donderdag 12 mei. Wacht niet te lang, want anders gaan "adembenemende geintjes en ontwapende vriendschap op topniveau" aan je neus voorbij. Zie voor meer informatie en het bestellen van tickets:www.theaterdeveste.nl.