Dineren doet u in stijl bij Restaurant De Prinsenkelder.
Dineren doet u in stijl bij Restaurant De Prinsenkelder. Foto: Martijn Linthorst

Hollands 'witte goud' op z'n Vlaams bij De Prinsenkelder

DELFT - Het is weer aspergetijd. En bij Restaurant De Prinsenkelder betekent dat, dat de voorraadkamer goed gevuld is met het witte goud van eigen bodem, maar ook met het 'culinaire pact van kip, rund en varken': eieren, ham en boter.

Want de chef van De Prinsenkelder bereidt de Hollandse asperges à la Flamande, op Vlaamse wijze. Plakjes ham als een jasje voor de geliefde groente, gegarneerd met plakjes hardgekookt ei en smeuïge boter. Iedere liefhebber likt er zijn of haar vingers bij af. De Prinsenkelder biedt de lekkernij als hoofdgerecht aan in een drie- of viergangenmenu naar keuze.
"Bij asperges hoort natuurlijk een witte wijn, bijvoorbeeld de Larghetto Riesling Pinot Gris uit de Elzas", luidt het advies van Lennert Rijkers Meinen, die samen met Wil Moers de scepter zwaait over het restaurant in de voormalige voorraadkelder onder de refter van het Agathaklooster (het huidige Museum Prinsenhof). Op de website www.de-prinsenkelder.nl staat een fraai overzicht van het keurkorps aan wijnen, waaruit u bij De Prinsenkelder een keuze kunt maken. Franse en Italiaanse wijnen zijn logischerwijs vertegenwoordigd, maar ook diverse wijnen die hun oorsprong op het zuidelijk halfrond vinden: Chileense, Argentijnse en zelfs Australische. De meeste huiswijnen kunt u per glas bestellen, maar ook per fles.
Het personeel van De Prinsenkelder adviseert haar gasten graag welke wijnen een goede combinatie vormen met de gerechten op de kaart. "Zo vormt ons lamsvlees een niet te versmaden twee-eenheid met de Jean Loron Gamay Syrah uit zuidelijk Frankrijk", weet Rijkers Meinen. Een ander paradepaardje van het huis is de in roomboter gebakken zeetong, waar mensen van heinde en verre voor komen. De Prinsenkelder heeft als enige restaurant uit de omgeving een tournedos stroganoff op de kaart en crêpe suzette, een heerlijk dessert. Beide gerechten worden bij de gasten aan tafel door de kelners bereid. De menukaart kent veel seizoensproducten en wisselt daarom iedere twee maanden. "Momenteel is het bijvoorbeeld, naast asperges, ook weer aardbeientijd. Daar springen wij op in met onze aardbeienproeverij", aldus Rijkers Meinen. Met de zomer in aantocht kunt u gebruikmaken van het romantische en sfeervolle binnenterras.
Restaurant De Prinsenkelder is gevestigd aan de Schoolstraat 11. U kunt er terecht met kleine en grote gezelschappen, bijvoorbeeld voor een zakenborrel of –diner. Wie graag van een heerlijke lunch wil genieten, is van donderdag tot zondag van harte welkom in de nabijgelegen Nonnerie in de voorraadkelder onder de kapittelzaal van het oude klooster. Meer informatie: www.de-prinsenkelder.nl.