Toekomstig bewoners metselden mee aan hun eigen woning.
Toekomstig bewoners metselden mee aan hun eigen woning. Foto: Jesper Neeleman

Kopers metselen zelf in Klavertje Delft

DELFT - De kopers van Klavertje Delft kwamen vorige week vrijdag bij elkaar om aan het eigen huis te bouwen. Immers heeft Weboma deze woningen aangeboden volgens het concept 'Je Eigen Huis Bouw Je Zelf'.

Dit betekent dat kopers in de verkoopfase veel keuzevrijheid hebben om het huis volledig aan de eigen wensen aan te passen.
Via een goed uitgedacht proces kunnen kopers indelingen veranderen door slaapkamers samen te voegen, inloopkasten te maken of bijvoorbeeld de badkamer te verplaatsen. Daarnaast zijn er aan de buitenzijde van de woning veel mogelijkheden om het huis individueel te maken.
Eerder werd de officiële start van de bouw al met de kopers gevierd met een traditionele officiële eerste paal.

De eerste steen
Maar nu was het de beurt aan de kopers om symbolisch de eerste steen te metselen. Met behulp van de professionele metselaars werd er druk op los gemetseld. Zo beleefden de kopers en bouwers een gezellige middag.
Weboma is voornemens om Klavertje Delft af te ronden met nog eens 30 huizen volgens het concept 'Je Eigen Huis Bouw Je Zelf', SuperKlavertje gaat u daarbij helpen. Op de website www.jeeigenhuisbouwjezelf.nl en www.klavertjedelft.nl is hier steeds meer over te vinden.

De officiële start van dit project staat gepland op 19 mei aanstaande.