Blijdschap na de 0-9 zege op en bij JHR. Centraal onderin krijgt trainer Manuel Vissers alvast een bier- en bloemendouche.  (foto: Hein Kerklaan)
Blijdschap na de 0-9 zege op en bij JHR. Centraal onderin krijgt trainer Manuel Vissers alvast een bier- en bloemendouche. (foto: Hein Kerklaan)

Grote vreugde om kampioenschap en ongeslagen status VV Schipluiden

SCHIPLUIDEN – VV Schipluiden verzekerde zich vorig weekend na een geweldig seizoen en een glorieuze 0-9 overwinning van het kampioenschap. Dus kon de hoofdmacht op de platte kar door het dorp, waarna het feestje in de kantine tot in de kleine uurtjes doorging.

Zo eindigde de kersverse zaterdagclub hun kampioensfeest op de dag waarop het jarenlang haar wedstrijden speelde: zondag. Vanwege die omschakeling, vorige zomer, begon het dit seizoen in de vierde klasse, de laagste zaterdagafdeling.
Dus waren de verwachtingen hooggespannen. En Schipluiden stelde niet teleur. Vanaf wedstrijd één stonden de mannen van trainer Manuel Vissers op de eerste plek. "Uniek", vindt Vissers. "De druk was er, maar dan moet je het toch maar waarmaken." Want wie denkt dat Schipluiden alles met twee vingers in de neus won, vergist zich. "Er waren nog drie, vier ploegen die echt goed waren. Daarom zijn we ook, ondanks dat we slechts vier keer gelijkspeelden, zo laat in het seizoen kampioen geworden."
Dat gebeurde zaterdag, uit bij JHR. De eerste helft heerste wat spanning, waardoor het bij rust slechts 0-1 stond. In de tweede helft viel die spanning weg en werden er nog even acht bij geprikt. Zelfs door de doelman, die een pingel mocht nemen. Na een klein feestje in Rotterdam en een tocht op de platte kar door Schipluiden, werd het vlaggenschip in de kantine onthaald en toegesproken door burgemeester Arnoud Rodenburg. "Dat was heel leuk", vond Vissers. "Daarna volgde een knalfeest." En terecht. "Het was een fantastisch en uniek seizoen. Als we ook de laatste wedstrijd goed afsluiten dan blijven we ongeslagen, hebben we in deze regio waarschijnlijk de meeste doelpunten voor en de minste tegen." Verder heeft tot nu toe iedere speler, op Koen Göbel na, al gescoord. "Daar baalt hij dan ook stevig van", weet Vissers.
Belangrijkste was echter dat Schipluiden in één seizoen zou promoveren. "Alle spelers, op een paar na, zijn meegegaan van de zondag naar de zaterdag. Als je nog een jaar vierde klasse zou spelen, weet je niet wat er zou kunnen gebeuren. Omdat we hebben gepresteerd hebben we nauwelijks ingeboet aan publieke belangstelling. Mensen moesten er wel aan wennen, dat ze het uitje naar de voetbal niet meer op zondag maar op zaterdag hebben. Het enige wat wij hieraan konden doen om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen, is goed presteren."
En dat gebeurde. Dus kijkt iedereen tevreden terug op het eerste seizoen op zaterdag. De verwachtingen werden waargemaakt, de sfeer was uitstekend, de spelersgroep bleef grotendeels bij elkaar en de titel was de slagroom op de taart. "Ik kijk toch wel trots terug op wat die gasten hebben gedaan", zegt Manuel Vissers. "Schipluiden heeft het toch maar geflikt om, na een overgang naar de zaterdag, meteen kampioen te worden. Kijk eens wat een enorme prestatie dat is geweest. Dat lukt niet alle zondagclubs die verhuizen naar de zaterdag. Nu is het zaak dat we doorpakken en kijken of we ook in de derde klasse een rol van betekenis kunnen gaan spelen."