Afbeelding
Foto: Alphons de Wit

Nawaz en Sheraz Kazmi

Nawaz (links, 28) en Sheraz Kazmi (30) zijn de oprichters van The Pure Family en staan in de Duurzame Jonge 100, een lijst van jonge, duurzame Nederlandse koplopers.

1. Waarom wilden jullie bij Hills & Mills worden gefotografeerd?
"Omdat dit de plek is waar onze vaders droom is verwezenlijkt en het voor ons een tweede huiskamer is geworden. Daarbij is het dé plek van waaruit onze community is gegroeid en waar we er persoonlijk contact mee hebben."

2. Wat is The Pure Family?
"The Pure Family is een groep van unieke concepten met dezelfde filosofie, maar met elk een eigen karakter. Het begon in 2009, toen Nawaz nog studeerde. We wilden eerst ervaring opdoen in het bedrijfsleven, maar besloten direct zelf als ondernemer te starten. Dat begon met marketingadviesbureau MiU, waar we merken helpen hun impact te vergroten. Vandaaruit zijn we verder gegaan. "

3. Wat doen jullie nu allemaal?
"Naast MiU zijn we in 2012 Hills & Mills gestart, waar onze vader zorgt voor geweldig eten en een ontzettend goede sfeer. We hebben hier veel afspraken. Daarnaast hebben we aan de Wijnhaven de saladebar HAKA geopend. Bovendien hebben we het kookboek Papa Kazmi uitgegeven en werken we aan de blog I Nailed My Way To Success."

4. Wat is er zo duurzaam aan jullie werkwijze?
"We zetten niet winst, maar betekenis centraal. Welke waarden zijn voor jou belangrijk? Daarbij kijken we naar het grotere geheel. Je moet de juiste intenties hebben en rekening houden met anderen. We willen het ook graag samen doen. Bij de totstandkoming van HAKA hebben we de community bijvoorbeeld betrokken. Uiteindelijk is hij door crowdfunding mogelijk gemaakt."
5. Wat zijn kernbegrippen bij jullie werkwijze?
"Woorden als gezond, progressief, positief, bewust en oprecht. Maar het gaat ook om het opbouwen van duurzame relaties en de impact die we nastreven. Het is moeilijk om hieraan begrippen te koppelen, omdat er zoveel overlap is."

6. Spelen jullie daarmee in op een maatschappelijke trend?
"We hebben zeker het idee dat mensen bewuster willen leven. Daarbij gaat het om zelfontplooiing, maar ook om het maken van keuzes. Hierbij komen vragen op. Wij ondergaan dezelfde ontdekkingsreis en nemen ons publiek hierin mee op onze blog http://inailedmywaytosuccess.com/blog/."
7. Als we burgemeester van Delft waren, dan...
"... zouden we een voorbeeldgemeente willen zijn, waarbij initiatieven vanuit de maatschappij nog meer worden omarmd. Daarnaast hebben we met de Australische oprichter van saladeplatform Love my Salad het idee opgevat om een Delft Blue Royal Salad te ontwikkelen. Dit idee hebben we bij verschillende restaurants neergelegd en als burgemeester zouden we dit omarmen en wereldwijd uitdragen."

8. Wat betekent Delft voor jullie?
"Delft maakt onze ideeën fysiek: we hebben er persoonlijk contact met de community en daar ontstaan waardevolle contacten en vriendschappen uit. Daarbij heeft de stad zoveel potentie. We gaan ons inzetten om die volop te benutten."

9. Hoe dan?
"We zijn vorig jaar het platform Hartje Delft gestart, waarbij ondernemers samenwerken om de binnenstad te promoten. Delft is zo mooi, er heerst zo'n goede sfeer. Daar moet meer uit te halen zijn."

10. Wat zijn jullie doelen?
"In 2020 willen we wereldwijd minstens een miljoen mensen inspireren met onze pure manier van leven. Onze plaats op de Duurzame Jonge 100 is een mooie erkenning en het is een mooie manier om ons platform uit te breiden. Het feit dat een dergelijke lijst wordt samengesteld, geeft de urgentie van onze ideeën aan."