Bijna honderd trombonisten zullen dit jaar meedoen aan de Taptoe Delft.
Bijna honderd trombonisten zullen dit jaar meedoen aan de Taptoe Delft. Foto: Jesper Neeleman

Taptoe Delft pakt uit met groot trombone choir

DELFT - Muziek klinkt uit alle hoeken en gaten van Nederland maar komt nu eenmalig samen op het mooiste muziektheater van Nederland, de markt in Delft. De 10e editie van Taptoe Delft zal dit keer namelijk met een wel heel bijzonder special item veel bekijks hebben.

Bijna 100 trombonisten zullen op 9 en 10 september gezamenlijk het Taptoeterrein betreden om een speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd muziekstuk ten gehore te brengen. Een uniek schouwspel dat niet eerder tijdens een taptoe in Nederland is opgevoerd.
In januari van dit jaar ontstond het idee voor dit bijzondere project en werd contact opgenomen met componist en arrangeur Rob Balfoort, die in 2012 ook verantwoordelijk was voor de speciale opening van de toenmalige taptoe. Zijn jarenlange ervaring en expertise zullen er wederom in bijdragen dat er ook nu weer iets bijzonders ontstaat.
De uitnodiging voor deelname aan dit trombone choir, die via social media razendsnel is gedeeld, heeft er inmiddels toe geleid dat bijna 100 enthousiaste trombonisten zich hebben aangemeld.
De grootste uitdaging zal zijn om deze groep bij elkaar te krijgen, aangezien de muzikanten uit alle hoeken en gaten van Nederland komen. Zelfstudie is hierbij dan ook in eerste instantie van groot belang. Later dit jaar staat een gezamenlijke repetitiemiddag ingepland, waarbij het geheel samengesmeed zal worden. De organisatie heeft het volste vertrouwen dat dit trombone choir, mede door de professionele leiding van Rob Balfoort en het niveau van de muzikanten, een uniek optreden verzorgt waar nog lang over nagepraat zal worden.
Naast dit unieke trombome choir verwelkomt Taptoe Delft dit jaar ook The monumentale Jaguares Marching Band, Mexicaanse folkloristische dansgroep Tenochtitlan en Mariachi Oro De Mexico, Show & Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden, Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk en Trompeter-Showcorps Leinegarde uit Neustadt. Evenals voorgaande jaren zullen ook De Blaasbalgen uit Leidschendam het publiek voorafgaand aan deze jubileumeditie als gastheren en - vrouwen ontvangen.
Wie verzekerd wil zijn van een (overdekte) tribuneplaats kan eenvoudig kaarten bestellen via de website www.taptoedelft.nl. "Deze unieke ervaring mag u niet missen!", laat de organisatie weten.