De Renault Kadjar, nu als TCe 130 uitvoering ook leverbaar met een zeventraps automaat.
De Renault Kadjar, nu als TCe 130 uitvoering ook leverbaar met een zeventraps automaat. Foto: Martijn Linthorst

Renault Kadjar nu ook met automaat leverbaar

DELFGAUW – Bij Renault is er meer keuze als het gaat om de Kadjar. De TCe 130 uitvoering is nu namelijk ook met zeventraps automaat verkrijgbaar.

De Kadjar is al in het aanbod van Renault vertegenwoordigd met diverse dCi-dieselmotoren, die gekoppeld kunnen worden aan zowel een handgeschakelde, als een automatische transmissie. Tot op heden was de enige benzineversie, de TCe 130 alleen met een handgeschakelde versnellingsbak verkrijgbaar. Nu is daar dus verandeirng in gekomen.
Het achterlaten van 29.390 euro bij Renault-dealer Autohaag Zeeuw, levert een Renault Kadjar TCe 130 op, in combinatie met een zeventraps EDC-automaat.
De meerprijs voor deze automatische transmissie ligt hiermee op 2.000 euro. Het gemiddeld verbruik moet uitkomen op 5,5 liter per 100 kilometer, wat op zijn beurt overeenkomt met een CO2-uitstoot van 123 gram per kilometer. Daarmee is deze uitvoering iets zuiniger dan de variant met handbak. De levering start deze zomer.
De Renault Kadjar is een frisse, stoere en tegelijkertijd praktische crossover. De grondlegger van deze designfilosofie is de Nederlander Laurens van den Acker, directeur industrieel design bij Renault. De bijzondere kijk op autodesign van deze ontwerper zorgde voor een nieuwe koers bij Renault, in 2012 voor het eerst zichtbaar in de huidige Clio.
Met zijn eigenschappen van een SUV, een hatchback en een stationwagen biedt de Renault Kadjar het beste van drie werelden. En ja, het is ook een verleidelijke auto, dankzij de fraaie welvingen en de expressieve neus. Een auto die indruk maakt, begeerte opwekt en waar je mensen naar ziet omkijken.
Veiligheid is vanzelfsprekend in de Kadjar. Niet alleen actief, maar ook passief, om ongevallen te voorkomen. Zoals het Active Emergency Braking System, dat zelf remt als dat nodig is. Of Lane Departure Warning en Blind Spot Warning. Easy Park Assist neemt het parkeren van je over.


Autohaag Zeeuw
Exportweg 2, Delfgauw
(015) 256 44 00
www.autohaagzeeuw.nl