Kennisontwikkeling voor Delftse sportbestuurders

DELFT - Eén van de activiteiten van het Sportraadbestuur is om door middel van het organiseren van themabijeenkomsten en cursussen het kennisniveau van de Delftse sportbestuurders verder te ontwikkelen.

Onderdeel daarvan is het uitnodigen van sprekers die hier een bijdrage aan kunnen leveren, maar ook door middel het samenbrengen van en daarmee onderling kennis uitwisselen tussen de Delftse sportbestuurders.
In dit kader werd door het Sportraadbestuur op maandagavond 29 februari in de kantine van Vitesse Delft een themabijeenkomst genaamd 'Belonen in de sport' georganiseerd. Dit ging over de Wet Werk en Zekerheid en aanverwante onderwerpen. De hiertoe uitgenodigde spreker was Harry Akkerman van Sportservicecentrum Zuid-Holland. Met de aanwezigheid van circa 20 personen, als vertegenwoordigers van een verscheidenheid aan grote en kleine clubs en uit diverse takken van sport, was de opkomst redelijk te noemen. Naar aanleiding van de presentatie werden tal van vragen gesteld en opmerkingen gemaakt. Ook werd onderling van gedachten gewisseld. Uiteraard waren aan het eind van de avond niet alle vraagpunten en problemen voor iedereen opgelost, maar zonder twijfel ging iedereen met minimaal wat meer kennis naar huis dan waarmee men was gekomen.
Op de maandagen 4 en 11 april vond een uit twee avonden bestaande (korte) cursus Financieel Management plaats voor Delftse sportbestuurders, die zich na een oproep hiertoe hadden aangemeld. Er waren veertien deelnemers aanwezig, ook nu weer komend van een verscheidenheid van de Delftse sportclubs. De twee cursusavonden vonden plaats bij Vitesse Delft en werden verzorgd door Maurice Young van Sportservice Zuid-Holland. Tijdens de twee avonden kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: de penningmeester als bestuurder, begroting, de boekhouding en afleggen van verantwoording. De deelnemers waren volgens de Sportraad tijdens deze avonden actief bezig en hebben de cursus gewaardeerd.