Sportraad en de leden hebben weer vergaderd

DELFT - In de kantine van DVC was maandag 18 april de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) van de Sportraad van Delft.

Voorzitter Wicher Schreuders was vanwege één recente preventieve hartoperatie nog niet in staat om aanwezig te zijn. Secretaris en penningmeester Guus Heemskerk nam daarom de voorzittershamer voor deze keer over.
Uiteraard stelden de aanwezigen het een en ander vast, zoals met name het verslag van de ALV van november jongstleden, het Jaarverslag 2015 en de Jaarrekening 2015. De Kascommissie bracht verslag uit, waarna als leden van de Kascommissie werden benoemd Leen v.d. Hooff van Excelsior, Piet Makkes van Redeoss en Jurgen van Dorp van Full Speed, terwijl Victor Brouwer van Hudito tot reservelid van genoemde commissie werd benoemd. Als bestuurslid werd Jaap Meijer voor een periode van 3 jaar herbenoemd. Daarna werden vastgesteld het aangepaste Huldigingsbeleid, het Representatiebeleid en het Huishoudelijk Reglement. Uiteraard waren er diverse vragen en opmerkingen, maar in essentie was men akkoord met genoemde voorgestelde documenten.
Er werd bovendien een presentatie gegeven door Willy Mieremet en Sandra Torn, voorlichters van Alzheimer Nederland, over het herkennen van beginnende dementie en hoe daarmee om te gaan binnen de sportclub.
Over de al langer lopende gemeentelijke bezuinigingsplannen in de sportsector, waarvoor zoals bekend het College van B en W voor de sportsector een bezuinigingsbedrag van 450.000 euro als taak heeft gesteld, konden tijdens de ALV nog geen nadere mededelingen worden gedaan. Er is aan de kant van de gemeente om diverse redenen enige vertraging opgetreden. Conform de eerdere afspraken wordt een en ander – zowel de gemeentelijke plannen, het rapport van extern onderzoeksbureau Drijver & Partners, de reactie van het Sportraadbestuur en de Klankborgroep – openbaar op het moment dat het College van B en W met een voorstel richting de gemeenteraad gaat. Het Sportraadbestuur zal op dat moment uiteraard de leden van de Sportraad nader informeren, met name door een aparte vergadering waartoe de sportclubs en raadsfracties zullen worden uitgenodigd. Mede op basis daarvan zal ook een nadere reactie namens de Sportraad richting de Gemeenteraad gaan.
Ten slotte bedankte plaatsvervangend voorzitter Guus Heemskerk allen voor hun komst en inbreng, hij wenste hen alvast een prettige zomerperiode toe.