Locatiedirecteur Henrique Dekkers is blij met de muur en hoe deze tot stand kwam.
Locatiedirecteur Henrique Dekkers is blij met de muur en hoe deze tot stand kwam. Foto: Jesper Neeleman

'Het kunstwerk valt heel erg op'

Nominatie 3
Wie: Henrique Dekkers
Waar: Stanislascollege Krakeelpolderweg 1
Wat: Muurschildering

Een nietszeggende zijgevel van het schoolgebouw van het Stanislascollege is vorig jaar door de Chinese kunstenares Wen Na omgetoverd tot een kleurrijk kunstwerk van 4 bij 8 meter, tevens zichtbaar vanaf de naastgelegen Pootstraat.
Het is een nieuwe bezienswaardigheid in de stad. Leerlingen en buurtbewoners hielpen met het inkleuren van de vlakken. "De uitvoering van dit project verliep hartstikke goed", blikt locatiedirecteur Henrique Dekkers van het Stanislascollege terug. "We hebben er absoluut geen spijt van dat we dit hebben gedaan. Integendeel. Het kunstwerk valt heel erg op. Het leuke is ook dat leerlingen eraan hebben meegewerkt. De buurt heeft er heel erg positief op gereageerd. Het was tot vorig jaar echt een hele kale, sanitair-achtige muur." Dat is nu wel anders. Niet vreemd dus dat de school nu al nadenkt over kunstwerken op andere blinde muren op het schoolgebouw.
"Maar vooralsnog was het schilderen van deze muur al een hele leuke stap. Ik ben er best een beetje trots op. Bijkomend voordeel is ook dat je op zulke muren niet tot nauwelijks last krijgt van graffiti. Want als er zoiets moois op staat, dan blijven ze er toch altijd wel vanaf."