De vier in historische kleuren geschilderde panden fleuren de Binnenwatersloot ook tijdens fikse regenbuien op.
De vier in historische kleuren geschilderde panden fleuren de Binnenwatersloot ook tijdens fikse regenbuien op. Foto: Jesper Neeleman

'Belangrijk dat zo'n locatie er mooi en historisch verantwoord uitziet'

Nominatie 2
Wie: Wim Kersbergen
Waar: Binnenwatersloot 7 t/m 17
Wat: Nieuw kleurenschema

Dit groepje van vier panden is in het bezit van Wim Kersbergen. Hij wilde ze in andere kleuren beschilderen, maar liet op aanbeveling van Kleurenlab Delft en kleuradviseur Olga van der Klooster een nieuw kleurenschema ontwerpen. "De Binnenwatersloot is al sinds de Middeleeuwen de poort van Delft", vertelt Kersbergen. Na de opening van het nieuwe station, is het wederom een veelgebruikte route van en naar de binnenstad. "Ik vind het zeer belangrijk dat zo'n locatie er dan mooi en historisch verantwoord uitziet. Daar heb ik graag aan meegewerkt."
Uitgangspunten van het ontwerp waren het streven naar meer kleurvariatie en het benadrukken van de individualiteit van de afzonderlijke panden. De kleuradviseur verrichte historische verfonderzoek. "Op haar advies en in samenspraak met mij zijn we tot deze kleuren gekomen. Het is nu een stuk mooier dan hoe het was. Tot nu toe heb ik er alleen nog maar positieve reacties op gekregen. Het is voor veel bezoekers van Delft het eerste stukje binnenstad dat ze zien en de eerste indruk blijft lang hangen. Ik hoop dat ook andere Delftenaren, zodra onderhoud nodig is, hun oude gevels op historisch verantwoorde manier zullen herstellen."