Han de Visser beseft pas achteraf hoe bijzonder het was wat hij en zijn ploeggenoten presteerden. Sinds dit seizoen ziet hij bij DHC weer voetbal dat hem kan bekoren. (foto: Roel van Dorsten)
Han de Visser beseft pas achteraf hoe bijzonder het was wat hij en zijn ploeggenoten presteerden. Sinds dit seizoen ziet hij bij DHC weer voetbal dat hem kan bekoren. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Alphons de Wit

Hoe gaat het met Han de Visser?

DELFT - Han de Visser (63) was de linksback van het meest succesvolle elftal uit de DHC-historie en behaalde onder Guus Haak vele successen bij de groenzwarten.

De Visser begon met voetballen, doordat zijn achtertuin aan dezelfde poort grensde als die van DHC legende Gé Fraase Storm. "Ik was altijd in die poort aan het voetballen. Op enig moment sprak hij mijn vader aan dat ik bij DHC moest gaan voetballen. Toen ik tien jaar was, werd ik lid en dat ben ik nog steeds."

- Kwam je in een goed elftal terecht?
"In de jeugd was het elftal niet overdreven goed, maar de lichting voor ons met onder meer Sjef de Poorter, Jan Etienne en Rob Eckhardt was dat wel. In het eerste kwam je bij die mannen terecht. Talent was er volop, want de trainer kon jarenlang minstens twee gelijkwaardige elftallen opstellen."
- Wat was Haak voor trainer?
"Zijn oefenstof was niet heel gevarieerd, maar hij wist er wel een mooi sfeertje van te maken. Respect had hij ook: ik weet nog dat we bij één van zijn eerste trainingen op penalty's oefenden en hij aan me vroeg: 'Wedden dat deze bal op de cornervlag komt?'. Ik geloofde er niets van, maar hij deed het wel. Die Haagse bluf had hij wel."

- Wat herinner je je het best?
"De kampioenschappen en de wedstrijd tegen Ajax, die we nipt met 2-3 verloren. In de jeugd had Tscheu La Ling me eens een dikke lip bezorgd en in die wedstrijd stond hij tussen Hans Suiker en mij, terwijl ik de bal had. De druk was best groot en ik wist eigenlijk niet wat ik met de bal moest. Uiteindelijk wipte ik hem over hem heen naar Hans. Dat was prachtig."

- Wist je hoe goed jullie waren?
"Toen nog niet. We waren gewoon lekker aan het voetballen. Achteraf zie je pas hoe bijzonder het was. Net als het feit dat wanneer er iemand stopte de opvolger uit eigen gelederen al klaar stond. Er kwamen zelden jongens van buiten, volgens mij alleen Jan Reurings, Cees Adegeest en André Cinjee."

- Hoe was de sfeer?
"Heel goed. Ik weet nog dat we eens met Guus Haak, Leo Rontberg en Joop Sterk aan het biljarten waren met twee keus. Haak had een makkelijke bal en zei ons wel even hoe hij het zou aanpakken. Wat hij niet wist, was dat Leo een kauwgompje op de pomerans had gedaan, waardoor de bal nergens heen ging."

- Volg je DHC nog?
"Ik ben al meer dan vijftig jaar lid en ga ook regelmatig bij het eerste kijken. Ik moet zeggen dat het voetbal dit seizoen best aardig is. En het blijft leuk om voormalig medespelers tegen te komen."